Zanimljivosti

Rob Kardashian oboleo od dijabetesa!

Rob Kardashian oboleo od dijabetesa!
Podeli dalje

Kako saznajemo, Rob Kardashian oboleo od dijabetesa, a cela situacija oko hospitalizacije je bila znak da se pokrene i uradi nešto za svoje zdravlje.

 


Nakon raznih spekulacija o fizičkom i psihičkom stanju jedinog muškog člana porodice Kardashian, danas je potvrđeno da je Rob Kardashian oboleo od dijabetesa. 28-godišnji Kardashian, u sredu je hitno primljen u bolnicu nakon što se nekoliko dana osećao malaksalo i loše, te je utvrđeno da ima dijabetičku ketoacidozu – ozbiljnu komplikaciju dijabetesa koja se javlja kad telo proizvodi visoke nivoe kiseline u krvi, odnosno, ketone. U pitanju je akutna komplikacija koja, ako se ne leči, izaziva ozbiljne komplikacije, uključujući i komu, pa i smrt.

Rob Kardashian poslednjih godina živi veoma povučeno i daleko od očiju javnosti i medija. Kako saznajemo, razlog tome je što se znatno ugojio i bori sa depresijom, te su ovo možda i najveći razlozi koji su uticali da oboli od dijabetesa tipa 2. Ipak, prema rečima lekara – ako ozbiljno odluči da se zdravije hrani i redovno vežba, ovo stanje može dovesti pod kontrolu, a možda i remisiju.

U svetu je dijagnostikovano više od 400 miliona obolelih od dijabetesa, dok u Srbiji oko 12.4% boluje od ove bolesti. Više o ovom oboljenju pisali smo na Svetski dan dijabetesa.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook