Zanimljivosti

Uloga roditelja ista je svuda u svetu

Uloga roditelja ista je svuda u svetu
Podeli dalje

Jeste li se ikad zapitali kakva je uloga roditelja u nekom drugom gradu, državi, delu sveta? Ovog ponedeljka, donosimo još jednu inspirativnu HONY priču.

Ono što svaki roditelj zna i želi jeste da svojoj deci obezbedi bolju i sigurniju budućnost od one koju su oni sami imali. I ta želja se ne menja, ma gde živeli. Ova njujorška priča slična je priči roditelja iz bilo kog dela planete i nešto je sa čim svako od nas može da se poistoveti:

„I suprug i ja radimo u prodaji. 18 godina radim u Macy’s u 34-oj ulici. Budim se u 5:30 svakog jutra, spremam deci doručak i pripremam ih za školu do 7:30. Zatim idem na posao i radim 6 sati, vodim sina na terapiju i kupim ćerku sa plesa. Hvatamo autobus 19-ticu do dva voza i idemo do poslednje stanice. Obično smo kod kuće do sedam, pa imam vremena da večeram pre nego što odem na spavanje u devet. Razbijam se od posla za ovu decu. Moji roditelji su iz Dominikanske Republike. Otac je završio samo tri razreda osnovne. Uvek mi je govorio da završim školu, ali nikad nije otišao dalje od svojih reči. Nikad mi nije pomogao sa domaćim zadacia. Uvek je radio i jednostavno nije znao bolje. Zato se ja staram da budem uključena u sve. Idem na otvorene kuće, sastanke i na sve školske aktivnosti. Razbijam se od posla da oni ne bi morali.“

 

Univerzalna uloga roditelja, svuda na svetu: pružiti deci sve ono što je nama nedostajalo, izvesti ih na pravi put i napraviti od njih dobre ljude. Kako vam ide?

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment