Zanimljivosti

Žene vozači izazivaju da budu silovane!

Žene vozači izazivaju da budu silovane!
Podeli dalje

Žene vozači izazivaju da budu silovane – izjavio je saudijsko arabijski istoričar, gostujući na jednoj lokalnoj TV stanici.

 

U intervjuu lokalnoj TV stanici, Saleh al-Saadon govorio je o zakonu koji ženama u toj zemlji zabranjuje da voze, a kao razlog za postojanje te zabrane istakao kako ona postoji da bi se žene zaštitile od seksualnih napada i silovanja (?!). Koliko je zakon ozbiljan, govori i podatak da se ženama koje se o njega ogluše, sudi na sudu za tetorizam, a kazne su najčešće bičevanje.

Ako je verovati prevodu, istoričar je za primer uzeo američke žene „koje ne haju za to da li će biti silovane pokraj puta, ali oni brinu“ zbog čega je taj zakon i donet. Dalje je objasnio kako je, za američke žene, problem silovanja moralne prirode, dok je u njihovom slučaju problem kulturne i verske prirode i kako je to što on priča samo glas čitavog društva.

Videvši reakcije ostalih prisutnih u studiju, istoričar je pokušao da ublaži izrečeno, dodavši kako žene u Saudijskoj Arabiji imaju tretman kraljice jer ih svuda voze i razvoze, međutim, ni voditeljka se nije predala te je gostu skrenula pažnju da i u tom slučaju postoji opasnost od napada i to od strane vozača, sa čim se al-Sadoon složio, dodavši kako je rešenje da se uvedu ženski šoferi iz drugih zemalja (?!).

Prilično neverovatno da ovakvi stavovi i pogledi na svet još uvek postoje u 21. veku, zar ne? Šta vi mislite o tome?

Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook