Zanimljivosti

Značenje i boje dana u nedelji

Značenje i boje dana u nedelji
Podeli dalje

Znate li da postoje boje dana, da svakim danom vlada određena planeta i da svaka od njih ima svoje značenje i oblast koju rukovodi – ne? Sedite i uživajte u čitanju.

 

Da dani ne služe samo kao pokazatelj vremena ili povod za Facebook (like) i Twitter (follow) statuse, govori i podatak do kojeg smo došli – o značenju dana u nedelji, planetama koje nad njima vladaju i karakterističnim bojama.

Ponedeljak

Ponedeljkom vlada Mesec, a ovaj dan označava mir, lečenje, negu i fizičku svest. Boje ponedeljka su bela, siva, srebrna, boja slonove kosti i lavande.

znacenje-i-boje-dana-u-nedelji-v

Utorak

Utorak je dan planete Mars i označava strast, hrabrost, agresivnost i zaštitu. Boje utorka su bela, crna, siva, skarletno crvena i kesten crvena (maroon).

Sreda

Merkur je planeta dana srede i označava učenje i putovanja, mudrost i proricanje. Boje srede su bela, topaz zelena, žuta i braon.

Četvrtak

Planeta koja vlada četvrtkom je Jupiter i predstavlja proširenje, novac, velikodušnost i prosperitet. Boje četvrtka su bela, tirkizno plava, zelena, ljubičasta i ljubičasto crvena (crimson).

Petak

Planeta vladar petka je Venera i označava ljubav, prijateljstvo, pomirenje i lepotu. Boje petka su bela, roze, koralno crvena, jarko pink i ljubičasta.

znacenje-i-boje-dana-u-nedelji-v1

Subota

Za subotu je zadužena planeta Saturn označavajući završetke i dom. Boje subote su braon, siva i crna, plava i indigo plava.

Nedelja

Planeta sunce vlada nedeljom i predstavlja isceljenje, duhovnost, uspeh, zaštitu i snagu. Boje nedelje su žuta i narandžasta, boja zlata i amber nijansa žute.

 

Save

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook