Moda

Dolce&Gabbana na sudu zbog utaje poreza?

Dolce&Gabbana na sudu zbog utaje poreza?
Podeli dalje

dolce&gabbana na sudu zbog utaje porezaPoznati modni duo, Domenico Dolce i Stefano Gabbana mogli bi se uskoro naći pred sudom zbog navodne utaje poreza. I dok modni fanovi željno očekuju njihove nove modele na Milanskoj nedelji mode u februaru, Dolce&Gabbana bi mogli završiti čak i u zatvoru!

 

 

Poznati modni duo, Domenico Dolce i Stefano Gabbana mogli bi se uskoro naći pred sudom zbog navodne utaje poreza. I dok modni fanovi željno očekuju njihove nove modele na Milanskoj nedelji mode u februaru, Dolce&Gabbana bi mogli završiti čak i u zatvoru!

Ako je verovati navodnim optužbama, istraga protiv ovog prestižnog modnog  dua pokrenuta je još 2012. godine kada su bili optuženi za otvaranje kompanije u Luksemburgu, kako bi izbegli plaćanje poreza u Italiji na zaradu od gotovo milijardu eura! Optužbe su kasnije odbačene zbog nedostatka dokaza. Međutim, u novembru 2011. godine, slučaj je ponovo otvoren, da bi u oktobru prošle godine sud doneo presudu da je izbegavanje plaćanja poreza krivično delo.

Slučaj je i dalje otvoren, a optužba i brojni svedoci koje je tužilaštvo okupilo, tvrde kako su Dolce&Gabbana utajili preko milijardu evra, što od zarade, što od prodaje Dolce&Gabbana i D&G brendova svojoj firmi u Luksemburgu još 2004. godine.

Domenico i Stefano su odlučili da ne komentarišu čitav slučaj i optužbe, svojih 5 minuta iskoristiće na italijanskom sudu.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook