Moda

Inauguracija predsednika Srbije – moda sa crvenog tepiha

Inauguracija predsednika Srbije – moda sa crvenog tepiha
Podeli dalje

Nije crveni nego plavi, no – inauguracija predsednika Srbije nije mogla proći bez modnih gafova – i to samo takvih.


I dok će se većina ostalih medija baviti nekim drugim aspektima ovog današnjeg događaja, mi se osvrćemo na modu i donosimo vam sve detalje (i naše procene) kako je sa modnog aspekta izgledala inauguracija predsednika Srbije.

Fotografije koje su pred vama preuzete su sa Noizz portala, gde možete pronaći mnoštvo tekstova i analize današnjeg događaja, a evo kako je srpsko/inostrana elita izgledala na skupu (ne)dostojnom Titovom, onomad.

Od dekoltea, preko golih leđa, karnera, neprikladnih boja i krojeva, današnja inauguracija predsednika Srbije bila je sve samo ne po protokolu. Jer, kao što znate (a i da ne znate, mi ćemo vam reći), ovaj događaj spada u najzvaničnije događaje prema kojima je dress code formalan, što znači:

– koktel ili duga haljina
– tamni tonovi: braon, siva ili crna
– odelo tamnijih tonova i kravata

Sve što današnje zvanice nisu ispoštovale (čast izuzecima u vidu muškog dela posetilaca), pa tako imamo vrlo kreativno i opušteno tumačenje protokola za koji je i sam predsednik tražio da bude strogo formalan, bez dekoltea, izreza i bele boje. S tim u vezi, Prva supruga je na izazov odgovorila upravo ovako:


Skoro bela, bez ramena i širokog dekoltea, sa pregršt nabora i, reklo bi se, par brojeva veća. Bilo kako bilo, teško da se ovo može nazvati toaletom dostojnom jednog ovakvog događaja, još manje adekvatnom toaletom za jednu Prvu damu. A možda je samo želela da izgleda poput Melanije Trump, kao što su iz Noizza dobro primetili 🙂

Ni same zvanice se nisu mogle pohvaliti srećnim rešenjima za prikladne toalete.

Inicijali poznatih brendova, neprikladni krojevi, još neprikladniji dekoltei, haljine za plažu, vrtoglavo visoke potpetice, jarkeboje i jaka šminka, samo su neki od detalja koji su obeležili najviši politički događaj u zemlji.

Šta mislite da su mogle bolje da urade i odaberu? Pišite nam u komentarima ispod ili na dobro poznati mail 🙂

 


Podeli dalje

2 komentara

Click here to post a comment

  • Jedini problem je u ne obracanju paznje na tekst u pozivnici, gde je lepo pisalo : Dress code- Dark suit.. Da je to procitano, lako bi se pronaslo na netu sta podrazumeva….Ali ionako je sad gotovo, ali eto ideje za nase modne blogerke, tekstovi na temu oblacenja i razlike u protokolarnom oblacenju u svetu ?