Moda

Izložba italijanskog stila u Beogradu

Izložba italijanskog stila u Beogradu
Podeli dalje

Poput svetskih metropola u kojima se svakodnevno izlaže unikatni nakit i istorijski modni predmeti, izložba italijanskog stila, pod nazivom „Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija„, stiže u Beograd.

 

Ova jedinstvena izložba koja je obišla mnoge evropske gradove biće otvorena u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu  (Kneza Miloša 56) od 11. decembra do 2. februara. Ulaz je besplatan, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da pogledaju originalne komade nakita koji predstavljaju svojevrsno modno putovanje kroz istoriju italijanskog stila u periodu od 150 godina.

izložba-italijanskog-stila-v

Pred publikom će biti izloženi ogrlica od providnog duvanog stakla, Sotuar – staklene perle; broševi, mesing i minijaturni mozaik od stakla, bižuterija Kazalmađorea; nakit od venecijanskog murano stakla; ogrlice, elementi od topljenog stakla i žice, nastali između 1940- 1945. godine; minđuše na klip, tkanina i kristali iz 60-ih godina XX veka; ogrlice, beli metal i veštački dijamant iz 70-ih; staklene perle, pozlaćeni metal i štras, posebno obrađena plastika i još mnogo toga.

Pored nakita izložbu sačinjava i različiti scenski nakit od pozlaćenog metala i štrasa, u izradi ateljea Korbela iz Milana za Milansku skalu, iz 30-ih godina XX veka, kao i naslovne strane modnih časopisa iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, uz posebno zanimljiv časopis „Bellezza“ (lepota), iz januara 1941. godine, sa Brunetijevim crtežima.

izložba-italijanskog-stila-v1

Izložba će biti otvorena od 11. decembra 2015. do 2. februara 2016. godine, u Italijanskom institutu za kulturu.

 

Više informacija potražite na sajtu.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook