Moda

Koktel dres kod

Koktel dres kod
Podeli dalje

Kad dobijete poziv sa naznakom koktel dres kod, kako da znate šta nalažu modna pravila i kako se adekvatno obući?

 

S vremena na vreme, desi se da vas pozovu na neku proslavu ili svečani događaj koji zahteva i određenu vrstu garderobe za tu priliku. Kako se adekvatno obući ako je dres kod – koktel i kakva pravila važe za dame, a kakva za gospodu?
Koktel dres kod je ujedno i jedan od najlakših za ispratiti jer obično predstavlja elegantne, kraće (do kolena, a maksimum do članaka) haljine za dame i odela bez kravate ili sako i pantalone za gospodu. Kada je u pitanju izbor materijala i kroja haljine – možete slobodno birati između uskih, A kroja, širokih tunika-haljina, sa ili bez rukava, polurolke ili dublji dekolte; pamuka, lana, satena, čipke..sve dok se ne zabunite sa haljinom za večernji disko izlazak. Mala crna haljina je uvek savršen izbor i kao stvorena za ovaj tip etikete odevanja i sa njom (gotovo) nikada nema greške. Ako je nemate ili ne želite da obučete, ne morate bežati i od svetlijih, pa i jarkih boja – naročito ako su topliji meseci u pitanju. Sa druge strane, kako se moda uvek menja a i kada – iz bilo kog razloga – ne želite da nosite haljinu; uvek možete kombinovati suknju i neki top ili bluzu, pa i neki svečaniji kombinezon. U hladnijim mesecima, haljinu kombinujete sa sakoom ili ešarpom. Jedino što se nikada ne menja jesu cipele – uvek su u pitanju visoke potpetice. Nakit i šminku prilagođavajte izboru garderobe; ako ste jednostavnije odevene, slobodno se naglasite ovim modnim detaljima. Izbor tašne prilagodite dobu dana – staro dobro pravilo je da je tašna smanjuje kako se dan više približava kraju.

Kada su muškarci u pitanju, takođe imaju prilično lak izbor: dovoljno je da obuku sako i pantalone ili odelo bez kravate i uz košulju kratkih rukava (u letnjim mesecima). Jedino šta je za izbegavanje jesu farmerke.

Save


Podeli dalje

3 komentara

Click here to post a comment

Facebook