Moda

Mojito cipele

Mojito cipele
Podeli dalje

Moda, čini se, nikada nije bila raznovrsnija, neobičnija, nezaboravnija. Pa i kada je obuća u pitanju. Predstavljamo jedne upravo takve – Mojito cipele arhitekte Juliana Hakesa.

 

 

Londonski nagrađivani arhitekta Julian Hakes već nekoliko godina radi na svom prvom izletu u modne vode obuće i svom (vrlo uspešnom) čedu u vidu ovih – priznaćete – jedinstvenih cipela. Ili, da preciziramo – sandala. Prvobitno ih je predstavio na Londonskoj nedelji mode, sarašujući sa švedskom dizajnerkom Ann Sofie Black Ateleir i englesku Adu Zanditon. Nakon toga, popularnost ove obuće je porasla toliko, da ih danas možete kupiti po (sniženoj) ceni od 125 funti – a na sajtu Cloggs.

Ideju za izradu ovih neobičnih cipela, Hakes je dobio razmišljajući o njima kao da konstruiše most i ostalo je istorija. Poigrao se sa svojim arhitektonskim znanjem, uvrstio nove materijale i tehnike u proizvodnji – a kao rezultat, nastale su Mojito cipele koje su mu, između ostalog, donele i Drapers nagradu za najboljeg dizajnera obuće u 2012. godini.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook