Moda

Počeo 31. Amstel fashion Week

Počeo 31. Amstel fashion Week
Podeli dalje

31 amstel fashion weekRevijom Dragane Ognjenović u BelExpo centru u Beogradu 31. marta, počela je 31.Beogradska nedelja mode pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Nakon toga su usledile revije brendova Miss Sixty, Killah, Energie i Sisley, a završna revija prve večeri Amstel Fashion Weeka bila je prezentacija mladih kreatora: Nataše Pejović iz Crne Gore, Aleksandre Mitkovske iz Makedonije i Danke Karović iz Srbije.

Revijom Dragane Ognjenović u BelExpo centru u Beogradu 31. marta, počela je 31.Beogradska nedelja mode pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Nakon toga su usledile revije brendova Miss Sixty, Killah, Energie i Sisley, a završna revija prve večeri Amstel Fashion Weeka bila je prezentacija mladih kreatora: Nataše Pejović iz Crne Gore, Aleksandre Mitkovske iz Makedonije i Danke Karović iz Srbije.

Linija Software se pojavila prvi put u aprilu 2002. i izrađuje se u malim, konačnim serijama. Mini kolekcije se pojavljuju svakog meseca, a u prodaju novi modeli stižu svakodnevno. Neki komadi odeće se nikada ne pojavljuju u prodaji. Kolekcija je sačinjena od prirodnih tkanina, a software odeća je postavljena prirodnom postavom, i sadrži ženke, muške i dečje odevne predmete. Koncept Software Dragane Ognjenović odiše brzinom, jednostavnošću i kompatibilnošću.
 
Fashion&Friends
Miss Sixty
Nova kolekcija brenda Miss Sixty za sezonu proleće-leto 2012. posvećena je dinamičnim damama koji žele da izraze svoju senzualnost u bilo koje doba dana. Moderna i savremena ženstvenost, vrlo često na granici smelog, inspirisala je celu kolekciju. Naizgled neobičan sukob počinje između dva suprotna sveta, rok i romantičnog, koje Miss Sixty meša na originalan i uravnotežen način. Rezultat je ponuda koja hvali glamur i krojeve haljina koje podsećaju na pedesete godine, ali i dinamiku sedamdesetih. Krunu kolekcije proleće-leto 2012. svakako predstavlja DENIM, svojevrsni DNK brenda. Rokenrolom inspirisani metalni talas i harizmatični bajkerski detalji glavne su teme Moto Couture linije. Eksplozija svetlih boja i “vintage army” detalji deo su linije Desert Storm. Jedna od inovacija ove sezone jeste linija Urban Frenzy. Njom dominira tipičan romantizam pedesetih. Mantili, sa evergrin klasicizmom i elegancijom, dominantna su inspiracija u celoj liniji. Kolekcija Miss Sixty za svaki dan završava se linijom “The Secret Garden”, koja predstavlja odu letu, a inspirisana je atmosferom 70-tih godina u Kalliforniji. Za veče, Miss Sixty nudi dve linije. French Kiss predstavlja mešavinu romantičnog i pank stila. Crvena boja postaje dominantna u liniji Butterfly Soul. Strast i ženstvenost su vrednosti koje Miss Sixty namerava da izbaci u prvi plan kroz romantičnu temu upotpunjenu leptir printom.
 
Killah
Novom kolekcijom za sezonu proleće/leto 2012, brend „Killah“ slavi svoj ironični duh, sa snažnijim i svežijim identitetom. Brend karakterističan po uličnom stilu kombinuje žive boje, printove inspirisane pop kulturom. Kolekcija je uradjena na tri teme rasporedjene u mikro kolekcije: Spring-K, Summer-K and Party-K, koje karakteriše easy-to-wear stil, obogaćen glamuroznim krojevima i načinom izrade. Spring-K je linija inspirisana 50-tim, prilagodjena savremenom trenutku i ciljnoj grupi koju čine tinejdžerke. Najrafiniraniji romantizam začinjen je military i bajkerskim detaljima. Summer-K linija je očaravajuća i živahna i karakteristična po eksploziji boja. Dinamičan i ironičan pank rok stil je okvir, koji donosi atmosferu modernog Londona. Party-K je zabavni i bezbrižni izraz esencije brenda. Svetle boje oživljavaju flouroscentnu dugu u kombinaciji sa kontrastima
 
Energy
Globetroter, roker, dandy, sportista – muškarac za proleće/leto 2012. je originalan i svestran Energie muškarac, koji oživljava svoj stil kroz konstantnu metamorfozu, a kako bi ponovo uspostavio vezu sa svojim unutrašnjim bićem, on istražuje svoje lične strasti. Još jednom kamen temeljac ovog brenda čini teksas. Devet stilova bez presedana uključujući 40 novih načina beljenja teksasa privlače pažnju na svakom koraku i deo su inovativnih eksperimenata Energie kreativnog tima. Posebnu pažnju treba obratiti na revolucionarne slim fit modele kao što su RAY, MAROON, PRESLEY i BOWIE. Za one kojima bolje stoje iconic regular fit tu su TYSON, HENRY, BRANDON, FREDERIC – za muškarce koji žele da kombinuju slim i easy fit džins. Detalji inspirisani uličnom modom se kreću od interlink lanaca do marama i metalnih ukrasa. Na scenu se vraća SUPERLUX DENIM, poseban projekat koji uključuje poznatu plavu tkaninu kao premium item. Proizveden u Italiji, sačinjen je od tri vrste jeansa – BURNEY SELVEDGE, NEW MORRIS SELVEDGE, BRANDON SELVEDGE – koji se razlikuju po trima vrstama ekskluzivno beljenog platna. Kolekciju upotpunjuje serija raznobojnih majica i košulja.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment