Moda

Retusirana Lady Gaga u septembarskom Vogueu!

Retusirana Lady Gaga u septembarskom Vogueu!
Podeli dalje

retusirana Lady Gaga u septembarskom VogueuPhotoshopirane zvezde nisu nikakva novost, ali kada se ovako nešto (ponovo) desi modnoj Bibliji kao što je Vogue, treba se zapitati o kredibilitetu onih koji nam kreiraju modni ukus.

 

Photoshopirane zvezde nisu nikakva novost, ali kada se ovako nešto (ponovo) desi modnoj Bibliji kao što je Vogue, treba se zapitati o kredibilitetu onih koji nam kreiraju modni ukus.

Naslovnicu septembarskog izdanja američkog izdanja magazina Vogue krasi Lady Gaga u high couture Marc Jacobs lila haljini, propratnoj šminki i grivastoj natapiranoj kosi. Sve bi bilo u redu, da nije u pitanju očigledno poigravanje sa Photoshopom i pre nego što su se na internetu pojavile originalne fotografije, za upoređivanje.

Haljina, koja u originalu ne izgleda nešto naročito privlačno (bez obzira što je u pitanju potpis poznatog dizajnera), loše tapirana perika i sasvim prosečnog izgleda šminka definitivno nisu ono što vidimo na samoj naslovnici. Postavlja se pitanje: zašto se uopšte više i mučiti sa foto sesijama, kad na kraju sve prođe kroz Photoshop i izgleda gotovo kao ilustracija ili karikatura?

 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook