Moda

Tamara Jarić premijerno na beogradskoj nedelji mode

Tamara Jarić premijerno na beogradskoj nedelji mode
Podeli dalje

Svetska, a naša – tako bismo mogli opisati Tamaru Jarić, dizajnerku koja će na predstojećoj beogradskoj nedelji mode, 27.oktobra prvi put predstaviti kolekciju za proleće/leto “Morocco Dream”.

Kolekcija “Morocco Dream” inspirisana je zanimljivom arhitekturom kraljevskih palata Maroka, ispunjenom mistikom prošlosti. Polukružni lukovi, geometrijski ornamenti i živopisne boje poslužili su kao glavni izvor inspiracije.

Tamarine kreacije namenjene su modernoj i sofisticiranoj ženi koja teži ka jednostavnosti sa dozom ekstravagancije. To je moderna i smela žena prefinjenog ukusa  koja uvek traži nešto drugačije.

tamara_jaric_premijerno_na_beogradskoj_nedelji_mode_v2

Dizajnerka Tamara Jarić rođena je u Srbiji, u Beogradu, gde je završilaŠkolu za dizajn”. Svoje školovanje kao modni dizajner nastavlja u Firenci gde diplomira na fakultetu “Polimoda” 2005. godine. Nakon toga odlazi u Ameriku, u Njujork, gde 2007. godine upisuje “Berkeley College”, smer Fashion Marketing & Management, na kojem diplomira.

tamara_jaric_premijerno_na_beogradskoj_nedelji_mode_v1

U Njujorku započinje dvogodišnji rad kao asistent dizajnera u firmi “S. Rothschild & Co”, poznatoj po licenci kaputa za Tommy Hilfiger, DKNY i Elie Tahari.  Takođe, ostvaruje i uspešnu saradnju sa mnogim poznatim dizajnerima kao što su Ralph Rucci, Nicole Miller i Jill Stuart.

Njen edukativni put se nastavlja u San Francisku gde je primljena pre dve godine kao jedan od šest dizajnera na prestižnom “Fashion Incubator San Francisco FISF”, gde je i nastala njena prva kolekcija pod nazivom “Tribal”.

tamara_jaric_premijerno_na_beogradskoj_nedelji_mode_v

Dugogodišnje internacionalno iskustvo uticalo je na njen rad kao dizajnera – spoj evropske elegancije i američke jednostavnosti oplemenjene intrigantnim detaljima postali su njen lični pečat.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook