Moda

Top 10 modnih stilova za 2010.

Top 10 modnih stilova za 2010.
Podeli dalje

Uveliko smo u prvoj četvrtini 2010. godine i modni trendovi za celu godinu su već ustanovljeni. Šta je to bez čega ova godina nikako ne može proći, kada su modni stilovi u pitanju?

 

 

Uveliko smo u prvoj četvrtini 2010. godine i modni trendovi za celu godinu su već ustanovljeni. Šta je to bez čega ova godina nikako ne može proći, kada su modni stilovi u pitanju?

 

Haljine. Kratke, srednje dužine, duge; haljine su bile neizostavan komad garderobe na svim nedavno održanim nedeljama mode. Haljine su izuzuzetno jednostavne za oblačenje – dodajte im koji detalj, poput kaiša i bogatog nakita, visokih potpetica i sasvim ste spremne.

Apstraktne i geometrijske šare. Što veće i smelije, to bolje…naročito kada su u pitanju kratke haljine ili tunike. Ova vrsta garderobe je nova modna izjava ove godine i apsolutni hit!

Neutralno i jarko. Kombinujte svetlo sivu i narandžastu, maslinastu i jarku pink, tirkiz i pastelno žutu…kombinacija je bezbroj i taman na vreme za proleće/leto pred nama.

Futuristički detalji. Smeli krojevi, asimetrija, čiste linije i metalni slojevi pretvoreni u šik komade – crna, bela i siva u kombinaciji sa srebrnim, ove godine ćete ih često viđati.

Koža. Da, dobro ste pročitale – koža se može nositi i u proleće. Kožne jakne, pantalone, mini suknje i haljine – samo ne u crnoj boji. Ove godine, preporučuje se kožna garderoba bele ili boje kože, pastelnih i krem nijansi.

Vojni izgled. Vojni detalji, poput epoleta i ostalih vojnih oznaka, oker i maslinasti komadi odeće, vojne jakne – sve se to lepo uklapa uz džins, mini-haljine, šorceve i slično.

Elementi fetiša. Elementi fetiš oblačenja mogli su se videti na nekim modnim pistama – trakasti detalji, pa i pojedini komadi odeće, smeo i grub nakit, vrtoglave visoke potpetice i platforme…pokušajte, što da ne?

Neverovatna obuća. Pored gorepomenutih platformi i visokih potpetica, Versace je, na primer, dao primer za obuću budućnosti, poput hibridnih gladijatorki sa platformama i tome slično. Neka Vam posluži za inspiraciju i ideju za kupovinu neke neobične, a nosive obuće.

Velike i odvažne ogrlice. Ove sezoe, nosiće se veće i smelije ogrlice, uklopive u gotovo svaki tip garderobe; i nespojivo je spojivo. Metalne i grube, od kamena ili perli, plastične…sve je in i sve se nosi.

Mantil. Mini ili srednje dužine, ovi popularni „trench-coat“ mantili su u modi kao nikada pre. Pored legendarne bež boje, nose se i beli, crni, pastelnih nijansi…kakav god Vam se svidi i dopadne ruku.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook