Moda

Transrodni modeli u Barneys New York prolećnoj kampanji!

Transrodni modeli u Barneys New York prolećnoj kampanji!
Podeli dalje

U novoj, prolećnoj kampanji za 2014, poznatog distributera i prodavca luksuzne garderobe i aksesoara, Barnes New York, našli su se transrodni modeli!

Kampanja pod nazivom „Brothers, Sisters, Sons & Daughters“ pored očigledne namene da predstavi nove modele za predstojeću sezonu, ima cilj i da podigne svest o transrodnim osobama, njihovim životima i ozbiljnim problemima sa kojima se svakodnevno susreću. Iako je LGBT populacija u poslednjih 5-10 godina napravila kvalitetne pomake ka prihvatanju i boljim uslovima za život i rad, transrodne osobe imaju problem sa prihvatanjem, zaposlenjem, mestom za život. Procene su da u SAD živi oko 700.000 transrodnih osoba i ovom kampanjom, Barneys New York želi da proširi vidike javnosti, kako u modnom svetu, tako i u čitavoj zemlji.

transrodni_modeli_u_barneys_new_york_prolećnoj_kampanji_v

transrodni_modeli_u_barneys_new_york_prolećnoj_kampanji_v1

transrodni_modeli_u_barneys_new_york_prolećnoj_kampanji_v2

U okviru kampanje nalazi se 17 fotografija muških i ženskih transrodnih modela, uz koje su objavljene i njihove instimne priče, umesto uobičajenog kataloga. Fotografije je radio poznati fotograf Bruce Weber, a modeli nose garderobu najpoznatijih modnih kreatora poput Yves Saint Laurenta Balenciage ili Dereka Lama. Mnogi od modela su fotografisani sa članom ili članovima porodice, a njihove fotografije i ispovesti možete pročitati na sajtu Barneysa. Pored fotografija, Barneys je dao da se snimi i nekoliko video priloga, poput ovog:


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook