Šminka

Brzi make up trikovi

Brzi make up trikovi
Podeli dalje

Ostalo Vam je malo vremena da se spremite za važan sastanak/izlazak/susret i baš tad se desi neka od nepredviđenih situacija? Imamo rešenje!

 

 

Ostalo Vam je malo vremena da se spremite za važan sastanak/izlazak/susret i baš tad se desi neka od nepredviđenih situacija? Imamo rešenje!

 

šminkanje očijuProblem: Umorne oči
Najlakše i najbolje ćete ih „maskirati“ ako upotrebite svetlije senke i maskaru za povećanje volumena. Takođe, nanesite korektor ispod očiju, kako biste dobile probuđen izgled i završite sa prozračno zlatnim puderom preko kapaka i u unutrašnjim uglovima oka.

Problem: Otečene oči
Lezite i na oči stavite ohlađene kolutove vate, držeći ih tako desetak minuta. Ova jednostavna procedura isušiće nakupljenu tečnost oko očiju i smanjiti otok. U istu svrhu, mogu poslužiti i kolutovi krastavca, kao i kesice čaja od kamilice, prethodno ostavljene u frižideru da se ohlade.

Problem: Tamni krugovi
Za tamne kolutove oko očiju, najbolje je koristiti kremasti korektor, koji ćete naneti četkicom, nakon što ste na isti predeo prstima naneli kremu za predeo oko očiju. Nakon toga, kako biste osigurale da korektor ostane postojan, završite sa tankim slojem pudera u kamenu.

brzi make upProblem: Previše očupane obrve
Ako Vam se ovo desi, nemojte paničiti.  Imajte uvek pri sebi olovku sa četkicom na drugom kraju, u boji za nijansu svetlijoj od prirodne boje Vaših obrva. Popunite olovkom praznine, a potom i puderom u prahu, što će omekšati linije olovke i dati prirodniji izgled. Završnica je, naravno, sa četkicom na drugom kraju olovke.

Problem: Nestalo Vam je karmina
Taman ste se spremile da krenete kad shvatiste da nemate više omiljenog karmina! Kao instant pomoćno rešenje poslužiće rumenilo koje ćete naneti na usne, koje ste prethodno namazale bezbojnim sjajem ili balzamom za usne. Isto tako, ako ostanete bez rumenila, karmin Vam može poslužiti – dovoljno je da ga prstima nežno utapkate na obraze i to je sve.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook