Šminka

Prvi muški CoverGirl model

Prvi muški CoverGirl model
Podeli dalje

Za ili protiv: prvi muški CoverGirl model kao promo lice svetski poznatog brenda šminke?

Verujemo da nema devojke i žene koja ne zna i nije čula za brend CoverGirl, kao što verujemo da je malo ko propustio da se identifikuje sa nekom od mnogobrojnih poznatih CoverGirl promo lica; prepoznatljiva kampanja koja je uticala da se ovaj brend istakne u moru drugih.

Međutim, ovih dana i meseci, postavlja se pitanje da li će tako i ostati. Zašto?

Oktobra prošle godine, predstavljen je prvi muški CoverGirl model i to u vidu 17-godišnjeg samoukog make up umetnika, Jamesa Charlesa. Ovaj njujorški tinejdžer zaljubio se u šminku još dok je bio dečak, ali je sam počeo da se šminka tek pre nešto više od godinu dana i za tako kratko vreme se izveštio toliko da je dobio veliki broj fanova širom sveta. Njegov talenat i popularnost uočen je od strane čelnih ljudi kompanije CoverGirl, nakon čega su se odlučili da baš njega uzmu za prvog muškog modela i promo lice za „So Lashy“ kampanju nove maskare.

prvi-muški-covergirl-model-v

I, koliko god da su sam brend i poznate ličnosti koje su kroz njega prošle, podržali ovaj smeli i odvažni potez, toliko je isti naišao i na brojne negativne komentare, pa i kritike zbog prisilnog nametanja trenda koji nije prirodan za muški pol.

CoverGirl je, povodom lansiranja kampanje, objavio i zvanično saopštenje u kojem, između ostalog, objašnjavaju da su: „sve naše COVERGIRL devojke uzorni modeli i razbijači granica, neustrašivi u tome kako predstavljaju sebe, brane ono u šta veruju i redefinišu šta znači biti lep i James Charles nije izuzetak“; dodajući da je „pre godinu dana, hrabro odlučio da lansira svoj Instagram nalog celom svetu, koristeći transformativne, dinamične make up izglede da prikaže mnoga lica svoje ličnosti, služeći kao inspiracija ženama, muškarcima i devojkama koje su se možda plašile da to i same učine“.

Nesumnjivo, James je izuzetno talentovan i lep mladić pred kojim je, svakako, obećavajuća karijera, a potez CoverGirl brenda će ući u istoriju marketinga kao smeo potez.

prvi-muški-covergirl-model-v1 prvi-muški-covergirl-model-v2 prvi-muški-covergirl-model-v3

Da li mislite da će ova odluka uticati na prodaju CoverGirl šminke i šta mislite o celoj kampanji?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook