Svakodnevna nega

Fenomen Masako Mizutani

Fenomen Masako Mizutani
Podeli dalje

masako mizutaniIdeal večne lepote možda je konačno pronađen i njegovu tajnu otkrila je jedinstvena azijska Afrodita – kako je nazivaju, Masako Mizutani.

Ideal večne lepote možda je konačno pronađen i njegovu tajnu otkrila je jedinstvena azijska Afrodita – kako je nazivaju, Masako Mizutani.

Naime, Masuko je 43-ogorišnja domaćica/majka/model iz provincije Nagoya u Japanu i, verovali ili ne, ima čak 43 godine! Iščuđavanje je posledica šoka, jer pomenuta dama ne izgleda kao da joj je više od 20 godina, zbog čega je i postala popularna širom sveta.
 

2009. Godine pojavila se na televiziji, deleći svoje tajne i savete kako zadržati i uspešno održavati mladolik i lep izgled. Vrlo brzo, postala je idol sredovečnim Japankama, ali i ostalim azijskim ženama, al i muškarcima. Kasnije su usledili i profesionalni modni ganžmani, Masuko redovno krasi naslovnice raznih magazine i časopisa širom Azije, ali i stranice web-sajtova. Karakterističan izgled devojke-lutke osigurao joj je dobro plaćen i popularan posao, za kojim teže mnoge, upola mlađe, devojke.
 

Tajna njenog uspeha leži u činjenici da za negu kože, lica i tela odvaja svakodnevno – ni manje ni više – već pet sati! Kako sama kaže, “godine se ne mogu sakriti, ali se može stariti ponosno i elegantno. Isto tako, prikrivanje godine nije samo trenutno rešenje i može se izgledati mlađe i zdravije uz određeni trud.’’
 

Recept za izgled poput njenog (kako bi to bilo lepo) je sledeći:
#1. Pazite i negujte svoje telo
Redovne vežbe, aktivno telo i um su nešto što bi trebalo svakodnevno da praktikujemo kako bismo se osećale i izgledale mlađe. Takođe, kvalitetan i dovoljan san kao i život bez cigareta – stvari su koje pomažu u održavanju kože vitalne i mladolike.
#2. Nega kože i pravilna ishrana
Poželjno je jesti zdravu hranu, poput voća i povrća, mleka, orašastih plodova, kako bismo ostvarili najbolje rezultate i na pravi način nahranili i negovali kožu. Masako preporučuje 4 manje porcije hrane na dan. Takođe, neophodno je redovno održavanje, čišćenje i hidriranje kože, kako bismo je zaštitili od štetnih spoljnih uticaja iz vazduha. Pored toga, važno je koristiti kreme sa vitaminom E i za lice i za telo, kako bismo koži osigurali mekoću, glatkost i mladolikost.
#3. Njeno veličanstvo voda
Preporučljivo je unositi dosta vode i ostalih tečnosti, kako bismo saprali što više toksina iz svog organizma. Takođe, voda pomaže u smirivanju promena i iritaciji na koži.
#4. Prava šminka
Šminka u svetlijim tonovima preporučuje se kako godine prolaze, jer upravo ova šminka oduzima ženi godine i podmlađuje je. Izbegavajte tamne senke , ruževe i rumenila – pastelne nijanse, blagi sjajevi i rumenila u tonovima breskve ili kajsije su pun pogodak. Takođe, ne izlazite napolje bez kreme sa zaštitnim faktorom, kako biste umanjili štetnost sunčevih zraka i obavezno uklonite svu šminku sa lica, pre odlaska u krevet.

 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook