Svakodnevna nega

Ubodom pčele protiv bora

Ubodom pčele protiv bora
Podeli dalje

pčelinji otrovKonačno je otkrivena tajna dobrog izgleda ocvalih holivudskih i svetskih javnih ličnosti – za njihov dobar i podmlađen izgled zaslužan je, ni manje ni više, nego ubod pčele!

Konačno je otkrivena tajna dobrog izgleda ocvalih holivudskih i svetskih javnih ličnosti – za njihov dobar i podmlađen izgled zaslužan je, ni manje ni više, nego ubod pčele!

Naime, naučnici su otkrili da prečišćeni otrov pčele stimuliše i povećava proizvodnju kolagena i elastina, koji su zaslužni za mladalački i sjajan izgled kože, a čine je i manje osetljivom na štetne sunčeve zrake.

Najpopularniji način tretiranja kože pčelinjim otrovom je u vidu maski za lice koje su obogaćene ovim neprocenjivim sastojkom i sastavni su deo svih prestižnijih salona lepote i spa centara. Pored toga, pojavila se i kolekcija preparata za kožu, obogaćenih pčelinjim otrovom, a sve to zahvaljujući koreanskom naučniku Dr Sang Mi Hanu i njegovom 12godišnjem istraživanju. Kolekciju prodaje kozmetička kuća Manuka Doctor sa Novog Zelanda pod parolom ‘najbolja alternativa botoksu – u tegli’.

Prikupljanje pčelinjeg otrova ne ugrožava pčele, već se on prikuplja direktno iz košnice, koristeći staklene površine iliti kolektore koji propuštaju slabu električnu struju koja stimuliše pčele da ispuste otrov. Nakon toga, prikupljeni otrov se suši, pročišćava od neželjenih nečistoća poput zemlje i polena, a potom dodaje u specijalne kreme.

Poznate ličnosti koje su postale zavisne o pčelinji otrov su vojvotkinja Kamila, britanska pevačica Deni Minogue, Kejt Midlton, Viktorija Bekam i druge.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook