Svakodnevna nega

Nega koze u zimskom periodu

Nega koze u zimskom periodu
Podeli dalje

nega koze u zimskom perioduHladno vreme iziskuje više nege i vođenja računa o koži, kako bi bila propisno sačuvana, zdrava i zaštićena od štetnih spoljašnjih uticaja.

 

Hladno vreme iziskuje više nege i vođenja računa o koži, kako bi bila propisno sačuvana, zdrava i zaštićena od štetnih spoljašnjih uticaja. 

nega koze zimiBez obzira što je sezona sunčanja odavno za nama, to nije razlog da prestanemo koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Čak i u hladnim zimskim i oblačnim danima, štetni sunčevi zraci itekako prolaze i nalaze put do naše kože, uzrokujući bore i promene na koži. Zato je neophodno i u ovom periodu koristiti kreme sa zaštitnim faktorom od najmanje 15SPF. Čak i ako koristite tečne pudere i tonizirajuće kreme – nemojte misliti da su vam oni dovoljna zaštita; odaberite one koje imaju u sebi i zaštitni faktor, kako biste bile sigurnije i učinile dobro koži lica.

Pri skidanju šminke sa lica, ne koristite agresivna sredstva i jake sapune; već blage losione ili bebi kreme, nakon čega umijte lice mlakom vodom i obrišite tapkanjem peškirom umesto da lice trljate. Hidrantna krema je, svakako, nezaobilazna kao krajnji postupak.

Kada je u pitanju svakodnevna nega kože, koristite blage sapune i gelove za tuširanje koje ne bi trebalo predugo da traje, ma koliko da nas jutrom greje. Duga tuširanja utiču na dehidraciju kože, koja potom postaje slabija i podložnija pucanju. Isto se odnosi i na tuširanje preterano toplom vodom – pre se odlučite za toplu ili mlaku varijantu jer vruća voda spira sa kože njena prirodna ulja mnogo brže. I, obavezno nakon tuširanja, namažite celo telo hidrantnim mlekom ili uljem za telo.

Kao i sve gore navedeno, tako i usne zaslužuju posebnu pažnju tokom zime. Usled hladnog vremena i vetra, usne se brže isušuju i dolazi do pucanja, pogotovo ako imate nesvesnu naviku da ih kvasite. Koristite balzam za usne, takođe sa zaštitnim faktorom, redovno radite piling (četkicom za zube) kako biste se rešili mrtvih ćelija kožice i pri jako hladnim danima, obavezno ih zaštitite šalom. Nije na odmet da jednom u 10-15 dana uradite i jednostavan noćni tretman hranjenja kože usana: namažite ih maslinovim uljem ili medom i ostavite preko noći. Ujutru isperite pri umivanju, protrljajte četkicom za zube i uživajte u rezultatu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook