Svakodnevna nega

Nega noktiju

Nega noktiju
Podeli dalje

lepi noktiPored toga što su ultimativni ukras svake ruke, nokti su i odraz zdravlja i higijene vlasnika, te je stoga neophodno voditi računa o njima.

Pored toga što su ultimativni ukras svake ruke, nokti su i odraz zdravlja i higijene vlasnika, te je stoga neophodno voditi računa o njima.
Kada turpijate nokte, radite to krećući se sa leve i desne strane ka sredini, nemojte ići turpijom levo-desno kako ne biste oštetili nokat i time uzrokovale listanje i pucanje. Na kraju završite tako što ćete preći turpijom preko same sredine, u slučaju da vidite da je malo špicasta. Nokti se turpijaju kada su potpuno suvi, kako ne bi bili izreckani i krivo sređeni.

Kada uklanjate lak sa noktiju, povedite računa da ga skinete sa svih delova nokta, naročito u predelu oko mesa. Ostaci laka onemogućavaju noktima ‘da diše’, uskraćujući im pristup kiseoniku, koji je neophodan kako bi bili zdravi i lepi. Kada nanosite novi lak na nokte, uvek prvo počnite sa bazom, kako bste prekrili sve neravnine i sprečili eventualnu pojavu nepravilnosti.

Pravilno nanošenje laka za nokte uvek tako da krenete od središnjeg dela nokta, a potom završite sa krajevima. Izbegavajte da lak nanosite do samog mesa, ne želite da izgledate umazano i neuredno.

Za čišćenje i regeneraciju noktiju i mekoću ruku,
potopite ih  u mešavinu tople vode u koju ste razmutili malo sapuna, limunovog soka i maslinovog ulja. Držite ruke nekih 10 do 15 minuta, a potom ih nežno istapkajte mekim peškirom i nanesite blagu hidrantnu kremu, ne zaobilazeći masažu noktiju. Rezultat su sveže i mekane na dodir ruke, kao i blistavi i sjajni nokti.


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook