Svakodnevna nega

Maslinovo ulje za mamu i bebu

Podeli dalje

Maslinovo ulje za mamu i bebu ima mnoge blagotvorne pogodnosti i ovde ne pričamo samo o kuhinji. Saznajte više u tekstu koji sledi.

 

U čemu je tajna savršene kože mame i bebe? Ne, to ne više ne moraju biti skupocena kozmetička sredstva, umesto toga, okrenite se dobrom, starom, oprobanom maslinovom ulju – i uživajte u rezultatima!

 

# Za mame:
•    Maslinovo ulje pomaže u prevenciji strija, zato buduće mame, mažite predeo stomaka, kukove i grudi ovom zlatnom tekućinom i velika je verovatnoća da će vas strije zaobići.

•    Ako imate ispucale ili nadražene bradavice usled dojenja, pokušajte sa utrljavanjem maslinovog ulja na bolna mesta. Olakšava bol i pomaže u bržem zaceljivanju.

maslinovo_ulje_za_mamu_i_bebu_v

 

# Za bebe
•    Uobičajena pojava kod novorođenih beba je temenjača. Nežno utrljavanje maslinovog ulja u skalp bebe može pomoći i to tako što ćete ostaviti da deluje sat-dva, dok se ulje sasvim ne osuši i potom mekanom bebi četkom uklonite te sasušene ćelije sa uljem. Postupak ponavljati nekoliko dana, dok se glava bebe sasvim ne očisti.

•    Bebe obično vole i uživaju u masažama, pored toga što blagotvorno deluju na digestivni tratkt i olakšavaju spavanje. Maslinovo ulje će nahraniti bebinu kožu i ostaviti je glatkom, mekom, i izuzetno nežnom na dodir.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook