Svakodnevna nega

Pravilno oblikovanje obrva

Pravilno oblikovanje obrva
Podeli dalje

Šta podrazumeva pravilno oblikovanje obrva i kako da vam uvek budu kako treba?

Ako nemate vremena ili ne želite da svoje obrve prepustite profesionalcu, već da same uzmete stvari u svoje ruke i oblikujete ih pravilno, evo šta treba da znate.
Najbitnije za znati je da pratite prirodan oblik samih obrva i da radite smireno i polako. Brzanje i pokušaj da napravite oblik kakav ste videli na nekom a koji je u suprotnosti sa prirodnim lukom, samo će se završtiti katastrofalno po vas i vaš izgled.

 

#1. Obrva treba da počne od unutrašnjeg dela vašeg oka.

#2. Linija koja ide od ugla vašeg nosa i preseca sam centar obrva predstavlja smernicu ka najvišij tački luka obrva.

 

#3. Linija koja ide od ugla nosa i preko kraja oka pokazuje smernicu ka mestu gde obrva treba da se završi.

 

Definisanje oblika obrve u ova tri poteza možete uraditi jednostavnim korišćenjem olovke. Nakon toga, upotrebite tamnu olovku za obrve kako biste obeležili željeni oblik, a po kojem ćete raditi oblikovanje pincetom. Takođe, možete koristiti i korektor kojim ćete prekriti dlačice koje želite da uklonite, kako biste vizuelno dobili prikaz obrva kakve želite.

 

Ništa manje važno pravilo je i ono da izbegavate čupkanje iznad luka obrva, kako ne biste promenile njihov oblik. Šteta koja nastane čupkanjem sa gornje strane u nekim situacijama može se popraviti iscrtavanjem olovkom, ali ne uvek.

 

Pravite pauze u čupkanju i odmaknite se dovoljo od ogledala da jasno vidite oba oka, kako biste na vreme primetile eventualne greške koje pravite. I, ne preterujte. Bolje je isčupkati premalo nego previše dlačica iz obrva, nego izgledati kao cirkusni klovn.

 

 

Naoružajte se vremenom i strpljenjem i samo polako. Ako i pogrešite, pustite obrve da narastu i pravac u kozmetički salon na profesionalnu popravku.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook