Svakodnevna nega

Saveti za brzi rast kose

Saveti za brzi rast kose
Podeli dalje

saveti za brzi rast koseSvi smo svesni činjenice da način ishrane, vremenske prilike, zagađenje i razni proizvodi utiču na sporiji rast kose i i njen kvalitet. Međutim, postoje neke stvari koje možemo uraditi, da oporavimo kosu i ubrzamo njen rast.

Svi smo svesni činjenice da način ishrane, vremenske prilike, zagađenje i razni proizvodi utiču na sporiji rast kose i i njen kvalitet. Međutim, postoje neke stvari koje možemo uraditi, da oporavimo kosu i ubrzamo njen rast.
 
Redovno koristite hranljive maske prilagođene vašem tipu kose, a isto se odnosi i na izbor šampona. Na taj način, obezbeđujete kosi pravu vrstu nege koja joj je neophodna za zrav i brz rast. Takođe, potrudite se da povremeno masirate teme dok perete kosu, kako biste podstakli cirkulaciju koja opet dovodi do toga da kosa brže raste.

Pojačajte unos gvožđa, kalcijuma, magnezijuma i mineralnih soli,
što će delovati regenerativno na vašu kosu, hraniti je i učiniti da ona raste brže – bilo kroz ishranu ili u vidu suplemenata. Na taj način, hranite vlasi iznutra i one će biti jače i zdravije. Ovo je naročito pogodno u situacijama kada dolazi do dodatnog opadanja kose – poput stresnih situacija ili u trudnoći (i tek nakon konsultacije sa lekarom).

Održavajte redovnu higijenu vaših četki i češljeva.
Kupite četke sa prirodnim vlaknima, a kada kosu sušite fenom – vazduh neka je podešen na umerenu temperaturu i nemojte ga previše približavati glavi.
Maske od prirodnih ulja takođe pomažu zdravijem i bržem rastu kose. Uzmite, recimo, maslinovo ili orahovo ulje i umasirajte ga u kosu, držite do pola sata i operite kosu na uobičajeni način.
Redovno skraćivanje krajeva na svaka dva meseca potpomaže brži rast kose jer oštećena kosa sporije raste i samo vas dodatno opterećuje. Ovako, kosu ćete rasteretiti ispucalih krajeva i podstaći je da brže i zdravije raste.
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook