Svakodnevna nega

Savršeno lice za par minuta

Savršeno lice za par minuta
Podeli dalje

Na stranu da treba bataliti kreme, losione i ostale kozmetičke preparate, ali često, jedino što Vam treba jesu osnovni koraci pri čišćenju i održavanju lica.

 

Na stranu da treba bataliti kreme, losione i ostale kozmetičke preparate, ali često, jedino što Vam treba jesu osnovni koraci pri čišćenju i održavanju lica.

 

– Način na koji peremo lice. Iznenadile biste se koliko malo nas to radi kako treba. Osnovno u umivanju lica jeste da koristimo toplu vodu, jer hladna voda zatvara pore, onemogućavajući sapunu da temeljno očisti lice; dok previše topla voda previše guli kožu lica. Pored ovoga, važno je odabrati adekvatno sredstvo za čišćenje lica. Bilo da je u pitanju losion, sapun ili gel – sastojci su ono što je bitno. Za masnu i kožu sklonu aknama, odaberite ona sredstva koja u sebi sadrže salicilnu kiselinu; suvoj koži prijaju hidrantni sastojci. Sredstvo za ćišćenje utrljavajte u kožu oko 15 sekundi i nakon toga lice isperite vodom najmanje šest do osam puta, kako biste kompletno isprali sve tragove sa lica. Nakon toga, mekim peškirom utapkajte tragove vode; trljanje lica peškirom, može iritirati sveže umivenu kožu.

– Adekvatna krema za adekvatnu kožu. Nema tajne u načinu na koji nanosimo kremu – trik je u odabiru savršene formule za Vaš tip kože. Suvoj i ispucaloj koži prijaju hidrantne kreme, koje u sebi sadrže sastojke poput glicerina i hijaluronske kiseline, koji izvlače vlažnost na površinu kože. Masnoj koži takođe trebaju kreme i losioni, oni koji ne sadrže uljane formule u sebi. Odgovarajuće kreme sa zaštitnim faktorom su apsolutno savršene jer, pored toga što Vam kožu čine sjajnom, glatkom i zdravom, ujedno je i štite od štetnih sunčevih zraka. Noćne kreme su takođe podjednako važne – gledajte da odaberete one koje u sebi imaju  vitamin C i retinol – podmlađivaće Vas dok spavate.

 

 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook