Svakodnevna nega

Jesenja nega kože

Jesenja nega kože
Podeli dalje

Tokom leta, možemo se “izvući” koristeći blago hidrantne kreme i kremama sa zaštitnim faktorom, međutim, u jesen nam treba malo ozbiljnija i konkretnija nega kože. Pri tom, ne morate bacati hiljade dinara na skupocene kreme i ostale preparate za kožu; uz pomoć saveta i namirnica koje imamo kod kuće, možemo dobiti jednako dobre rezultate.

 

 

nega licaTokom leta, možemo se “izvući” koristeći blago hidrantne kreme i kremama sa zaštitnim faktorom, međutim, u jesen nam treba malo ozbiljnija i konkretnija nega kože. Pri tom, ne morate bacati hiljade dinara na skupocene kreme i ostale preparate za kožu; uz pomoć saveta i namirnica koje imamo kod kuće, možemo dobiti jednako dobre rezultate.

 

Uobičajeno je da, nakon letnjih meseci, koža na izgled i dodir deluje suva; bore su vidljivije; koža je više iritirana i sklonija pucanju kapilara, kao i pojavi pega. Kako bi se rešili tih posledica i odnegovali kožu na pravi način, potrebno je raditi nekoliko sledećih stvari.


Piling kože.
Uz pomoć pilinga, omogućićete koži da diše, oslobađajući je oštećenih i mrtvih ćelija; samim tim će i nanošenje krema biti dublje i delotvornije. Danas su kozmetičke radnje opremljene mnogobrojnim piling preparatima, ali ih možete napraviti i same, uz pomoć ovih par recepata.

Unosite dovoljno vode u organizam, kako biste kožu i iznutra održavale hidriranom. Izbegavajte tečnosti koje u sebi sadrže kofein, koji dodatno isušuje kožu – pijte prirodne sokove, blage biljne čajeve i tome slično.

devojka u kadiKada se kupate, u vodu uvek dodajte i nekoliko kapi ulja, kako biste omekšali vodu i nahranili kožu. To može biti bademovo, maslinovo ili ulje od lavande. Ili, nakon tuširanja, nemojte se brisati već na vlažno telo nanesite ulje, radi boljeg i dubljeg prodiranja, nakon čega sačekajte par minuta sa oblačenjem, kako bi koža što više upila.

Redovnim unošenjem vitamina C, E i A poboljšaćete stanje kože i njenog tonusa; umanjićete upale kao posledice prekomernog sunčanja; podmladićete je i revitalizovati. Ako ne kroz ishranu, možete ih unositi u vidu kombinovano šumećih tableta, jednu na dan.

Povremeno, počastite kožu lica sa prirodnim maskama koje će kožu nahraniti, dajući joj blistav i zdrav izgled. Neke od recepata možete potražiti na našim stranama, u delu „svakodnevna nega“, kao i „lice i telo“.

 

 

 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook