Svakodnevna nega

Tajne zimske nege kože

Tajne zimske nege kože
Podeli dalje

Zimsko vreme i niske temperature ne pogoduju koži, zato vam otkrivamo tajne zimske nege kože, kako bi ona bila zdrava, zaštićena i otporna na sve vremenske (ne)prilike.


Glavni problem koji zimsko vreme uzrokuje koži je isušivanje i pucanje, a dobrom hidratacijom i odgovarajućom negom to možemo preduprediti. Niske temperature usporavaju cirkulaciju i šire kapilare što nikako ne prija koži, zbog čega je važno negovati je na odgovarajući način, kako ne bi trpela.

Pogrešno je misliti kako će topla kupka popraviti stvari; koži u zimsko vreme najviše prijaju mlake kupke i tuširanje, kako bi održala svu potrebnu vlažnost i hranljivost. Vruća voda i jači sapuni samo će dodatno pogoršati stvari, skidajući kožina prirodna ulja koja su tu da je zaštite i odbrane od hladnog oštrog vremena. Negu kože ćete dodatno poboljšati tako što ćete nanositi hranljivu hidrantnu kremu ili losion za telo; piti dosta vode i tečnosti poput čaja i limunade – kako biste kožu hidrirali i iznutra.

tajne_zimske_nege_kože_v

Iako je zima, ne prestajte sa mazanjem krema koje u sebi imaju zaštitni faktor. Kremu sa zaštnim faktorom od najmanje 15 SPF nanesite na sve delove kože, vodeći računa da ne preskočite one nezaštićene delove – lice, ruke (ako ne nosite rukavice) i vrat. Isto se odnosi i na balzam za usne – obavezno kupite onaj sa zaštitnim faktorom i nanosite ga svakodnevno. A kako biste dodatno poveli računa o usnama, ne vlažite ih kako ne bi pucale od vetra i hladnog vazduha.

Da li vi imate neki svoj ritual zimske nege kože i kako ga izvodite?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook