Fitnes

Top 5 grešaka kod mršavljenja

Top 5 grešaka kod mršavljenja
Podeli dalje

Kojih je to top 5 grešaka kod mršavljenja koje svi pravimo u pokušaju da bismo brže došli do vitke linije?

Kako tvrdi Milan Jovanović Strongman, najčešće greške dešavaju se kada ljudi pokušavaju da nateraju organizam da troši salo da bi bili vitki. Ovo je top 5 grešaka kod mršavljenja koje treba izbegavati, a evo i zašto.

1. MORAM VIŠE DA TRČIM

Ideja trčanja i mršavljenja jeste logična ali u sebi krije „ALI„. trčanjem osim kalorija koje se potroše sagorevanjem sala troše se i kalorije koje nastaju tužnom razgradnjom mišića. Umesto dugog jednoličnog kardija u izmišljenoj „fat burning zoni“ bolje je raditi seriju sprinteva.

2. MORAM DA GLADUJEM DA SMRŠAM

Izgladnjivanjem ubacujemo organizam u mod preživljavanja a prva stvar tada nije „Hej kriza je hajde prvo da istopimo ove zalihe pa ćemo videti šta i kako„. Ne ne funkcioniše priroda tako. Prva stvar u situaciji smanjenog kalorijskog unosa je ubijanje potrošača a to je smanjivanje mišićne mase. To se kolokvijano zove USPORAVANJE METABOLIZMA

3. VEŽBANJE IZOLACIONIH VEŽBI I VEŽBANJE NA MAŠINAMA

Da bi se „UBRZO METABOLIZAM“ treba povećati snagu a samim tim i mišićni indeks. Najbolje su vežbe koje u isto vreme aktiviraju više od jednog mišića, takozvane višezglobne vežbe. Izolacione vežbe jednstavno nisu efikasne kao čučanj, mrtvo dizanje, potisak iznad glave

4. IZVOĐENJE HILJADE I HILJADE TRBUŠNJAKA

Nažalost ne postoji lokalno topljenje sala to jest ne topi se salo koje je iznad mišića ako radimo vežbu za taj mišć. Tako i za trbušnjake. Vežbanjem trbušnjaka ćemo ojačati taj deo tela a salo se skida promenom ishrane gde se smanjuje unos ugljenih hidrata i povećanjem mišićne mase celog tela.

5. PONAVLJANJE ISTIH TRENINGA

Zapamtite mišić napreduje samo dok uči. Kad se privikne na pokret i na trening, nema napretka kao na početku. primenjivanja takvog treninga.

Umesto toga, ono što možete uraditi je da se javite za konsultacije upravo Milanu. Strongman Online Method može biti prava stvar za vas jer znate da profesionalac sastavlja strategiju na bazi vaših potreba, praćen personalizovanim planom ishrane i video uputstvima sa treninzima.

Save

Save


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • F.I.T. je inovativni sistem upotrebe hranjljivih materija za čišćenje organizma i regulaciju telesne težine, kreiran da Vam pomogne da izgledate i osećate se bolje u tri jednostavna koraka: Clean 9, F.I.T.1 i F.I.T.2. Clean 9će Vam pomoći da započnete uklanjanje nagomilanih toksina iz Vašeg tela kako biste se osećali lakše i imali više energije. F.I.T.1 će promeniti način na koji razmišljate o ishrani i fizičkoj aktivnosti, učeći Vas kako da željeni izgled i zadržite. F.I.T.2 će Vam pomoći da izgradite čistu mišićnu masu, zategnete Vaše telo i završite transformaciju.

Facebook