Ishrana i dijete

5 namirnica koje suzbijaju stres

5 namirnica koje suzbijaju stres
Podeli dalje

Predstavljamo 5 namirnica koje suzbijaju stres i koje pomažu u borbi protiv ove tegobe koja pogađa sve više ljudi.

Ubrzan tempo života, problemi kod kuće ili na poslu, neočekivane i nepredviđene situacije..šta god da je razlog za pojavu stresa, sledeći put kada se nađete u toj situaciji, pokušajte da je rešite ovom hranom.

#1. Pomorandže
Brojna istraživanja su utvrdila da vitamin C iz pomorandži snižava visok krvni pritisak i hormon kortizol i vraća ih u normalu.

#2. Spanać
Spanać ima odlično dejstvo u borbi protiv stresa i dovoljna vam je jedna šaka ovog povrća da ublaži posledice. Zahvaljujući činjenici da je bogat magnezijumom, spanać pruža osećaj smirenosti, opušta mišiće i reguliše nivo kortizola (hormon stresa).

#3. Ćureće meso
Ćuretina je bogata aminokiselinama, naročito triptofanom, koji podstiče lučenje serotonina, moždane hemikalije koja izaziva dobro raspoloženje.

5-namirnica-koje-suzbijaju-stres1

#4. Losos
Losos je odlična namirnica za suzbijanje stresa jer obiluje omega-3 masnim kiselinama i proteinima koji sprečavaju naglo izlučivanje kortizola.

#5. Orašasti plodovi
Lešnici, bademi, orasi, pistaći..pomažu pri smirivanju jer su bogati vitaminom E, kompleksom vitamina B i alfa-linolenskom kiselinom, zbog čega štite srce od stresa i korisni su za uopštu zaštitu imuniteta.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook