Ishrana i dijete

5 namirnica koje tope naslage sa stomaka

5 namirnica koje tope naslage sa stomaka
Podeli dalje

Za uspešno skidanje viška u predelu stomaka, pored vežbanja, neophodna je i pravilna ishrana. Saznajte kojih su to 5 namirnica koje tope naslage sa stomaka!

 

#1. Voće

Voće je bogato vitaminima i mineralima, a sadrži veoma malo kalorija, zog čega je savršeno za skidanje naslaga sa stomaka! Uvrstite u svakodnevnu ishranu narandže, mandarine, limun, kivi – jer ubrzavaju metabolizam, a citrusi tope masti brže u odnosu na ostalo voće. Pored toga, jedite i sezonsko voće, kako biste utolili glad i sagoreli masne naslage: jabuke, jagode, kruške, grožđe, lubenice..

#2. Povrće

Povrće u sebi ima dosta vode, obiluje neophodnim vitaminima i mineralima i ima manji sadržaj kalorija nego voće! Povrće je veoma bitna namirnica u svakodnevnoj ishrani, kako za borbu protiv masnih naslaga u predelu stomaka, tako i za sveukupno zdravlje! Paradajz, spanać, kupus, brokoli, su povrće koje ima najniži sadržaj kalorija i nimalo masti tako da – samo napred!

#3. Mahunarke

Mahunarke obiluju amino kiselinama, sadrže nizak procenat masti i malo kalorija, zbog čega je preporučljivo jesti ih često. Pasulj, grašak, bob, boranija, leblebija i slično jedite kuvane ili barene na pari, kako biste izvukli ono najbolje iz njih i pospešili topljenje naslaga sa stomaka.

5_namirnica_koje_tope_naslage_sa_stomaka_v
#4. Ovas

Ovas je odlična i zdrava namirnica koja nas brzo čini sitima, a čini čuda za naše zdravlje i dijete. Sadrži nerastvorljiva vlakna i neke ugljene hidrate zbog čega imamo osećaj sitosti koji nas sprečava da se prejedemo i udebljamo se 🙂 Najbolje je dan započeti sa doručkom u vidu ovsene kaše sa mlekom – daće vam neophodnu energiju za dobar dan i držati dalje od grickalica kojima biste u međuvremenu zavarali glad.

#5. Bademi i orasi

Bademi i orasi su puni dobrih masti koje se ne talože tamo gde ne treba, a takođe nas čine i sitim. Ovi plodovi su puni omega-3 masti koje ubrzavaju metabolizam i pojačava energiju, što ih čini savršenim namirnicama u borbi protiv masnih naslaga na stomaku.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook