Ishrana i dijete

6 razloga da pijete vodu sa limunom

6 razloga da pijete vodu sa limunom
Podeli dalje

Za bolji izgled kože, jači imunitet i sveopšte zdravlje; pred vama je 6 razloga da pijete vodu sa limunom.

Voda sa limunom je jednostavan i zdrav način da sa njome započnete dan. Odličan detoksikator i doza preko potrebne energije u jednom i zaista je savršena stvar za kojom treba da zaposegnemo svako jutro.

#1. Rešava probavne probleme

Voda sa limunom pomaže pri rešavanju problema nadutosti stomaka, smiruje gorušicu i stimuliše bolju probavu.

#2. Jača imunitet i štiti od prehlada

Svakodnevno konzumiranje vode sa limunom čisti i jača organizam, potpomaže bolji rad jetre i bubrega, pomaže kod prehlada i virusa

#3. Doza vitamina C

Čaša vode sa limunom nam obezbeđuje dobar deo dnevne doze vitamina C. Pored toga, unosimo folat, kalijum, kalcijum i magnezijum, što čini da se osećamo bolje i imamo više energije.

6_razloga_da_pijete_vodu_sa_limunom_v

#4. Poboljšava tonus kože

Svakodnevno konzumiranje vode sa limunom ima blagotvorno dejstvo na kožu, čineći je čistijom, svežijom i zdravijom; usporava znakove starenja i pomaže pri otklanjanju akni.

#5. Otklanja ružan zadah

Voda sa limunom pomaže kod zubobolje ili upale desni, što posredno utiče da dah bude manje neprijatan, a odlična je i nakon jačih i začinjenih jela, kao što su ona sa dosta belog ili crnog luka 🙂

#6. Ojačava stomak

Sveže ceđen limun pomešan sa vodom stimuliše proizvodnju stomačne kiseline i pojačava aktivnost stomačnih mišića, te nije loše piti čašu vode sa limunom nakon svakog obroka.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook