Ishrana i dijete

Rade li čajevi za ubrzavanje metabolizma?

Rade li čajevi za ubrzavanje metabolizma?

Šta su čajevi za ubrzavanje metabolizma i da li uopšte funkcionišu? Odgovor na to pitanje pronašli smo kod Milana Jovanovića Strongmana.

Ukratko – ne. A evo i dužeg pojašnjenja.

Naravno da se ti čajevi dobro prodaju jer ima dovoljno ljudi koji se ne udubljuju ili nemaju kapaciteta da se udube.

Usporavanje metabolizma je opadanje energetski potreba organizma. To znači da nam je potrebno manje energije za održavanje osnovnih životnih funkcija (srce, pluća, jetra, mozak, mišići..). Jedina promenjica komponenta u celoj priči je količina mišića. Dakle usporavanje metabolizma je opadanje mišićnog tonusa odnosno mišićne mase.

Povećanje potreba za energijom organizma je zaprvo povećanje mišićne mase a to se postiže vežbama snage. A to je ništa drugo do ubrzavanje metabolizma.

A vama ako se pije čaj samo izvolite 🙂

Save

Fb komentari
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  • Čaj od cveta Aloje vere i raznog drugog lekovitog bilja..Ovaj čaj je prirodno siromašan kalorijama, bez kofeina i sastavni je deo prirodnog i zdravog načina ishrane.Čaj je finog ukusa i mirisa i pomaže kod varenja i grčeva u stomaku, detoksikator i nezaobilazan u dijetalnom program.Postoje indicije da pomaže i kod bolesti srca, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bolove, nivo šećera u krvi, olakšava problem sa prostatom i poboljšava potenciju.