Ishrana i dijete

Kako smanjiti unos šećera a da ne pokvarite ukus?

Kako smanjiti unos šećera a da ne pokvarite ukus?
Podeli dalje

Kako smanjiti unos šećera a da ne pokvarite ukus? Čak i ako pola od navedenih saveta primenite, učinićete dobro za sebe i svoje zdravlje.

Najbolji i, ujedno, najjednostavniji način jeste da birate vodu umesto slatkih i zašećerenih pića, kao i da ih uopšte ne kupujete. O blagodetima vode za naš organizam i samo zdravlje smo pisali i ranije, kao i o tome koje su posledice nedovoljnog unosa vode; činjenica stoji da je voda najbolji način da utolite žeđ i ostanete hidrirani. Ako i dalje imate želju za gaziranim pićima – radije se opredelite za kiselu vodu i tako umirite nagon.

Ako ne možete piti običnu vodu, začinite je svežim voćem i napravite detoks vodu. Ovo je ujedno i jedan od Jamievih trikova kojim sopstvenu decu drži pod kontrolom i dalje od suvišnog šećera 🙂


[Tweet „Smanjite količinu voćnih sokova koje pijete“]- umesto 200/250ml uzmite 150ml ili, još bolje, razblažite ih sa vodom i direktno ćete smanjiti unos šećera.

Kad već govorimo o unosu tečnosti, deca uzrasta 4 do 8 godina u proseku na dnevnoj bazi treba da popiju 1,1 do 1,3 litara; kod odraslih je situacija nešto drugačija. Žene u proseku treba da unose 1,6 litara tečnosti, muškarci 2 litra – naravno – u zavisnosti od uzrasta, težine, nivoa aktivnosti i slično.

Više detalja o ovim savetima, kao i inspirativne recepte za jela kojima smanjujete unos šećera potražite na Jamievom sajtu.

 

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook