Lice i telo

Selfie fotke izazivaju bore

Selfie fotke izazivaju bore
Podeli dalje

Jeste li znali da selfie fotke izazivaju bore? Pročitajte tekst i razmislite sledeći put pre nego „opalite“ jedan selfie.

Prema pisanju magazina Fashionista, selfie fotke izazivaju bore i prerano starenje kože usled preteranog izlaganja svetlosti ekrana mobilnog telefona. To svetlo, naime, usled dugotrajnog izlaganja, šteti koži i dovodi do preranog starenja kože, a da ne govorimo kako grimase koje pritom pravimo takođe izazivaju pojavu bora, naročito u predelu oko usta i očiju.

Dr Debra Luftman, dermatolog izrazila je brigu zbog činjenice da dugotrajno gledanje u ekran izaziva naprezanje očiju, smanjuje treptanje i podstiče žmirkanje, što vremenom dovodi do prerane pojave bora oko očiju, suvoće oka i pigmentacije. Njena koleginica, dr Amy Perlmutter dodala je kako grimase koje pravimo – ako ih svakodnevno ponavljamo, svakako utiču na pojavu bora pre vremena na licu i u predelu vrata.

selfie-fotke-izazivaju-bore-v


Eto, drage dame.

Sledeći put kad pomislite da uzmete telefon i fotkate jedan selfie, a vi se setite ovog članka i razmislite još jednom. Nije kao da je baš svaki selfie vredan pojave novih bora, zar ne?

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook