Zdravlje žene

Iskustvo abortusa objavila na You Tubeu!

Iskustvo abortusa objavila na You Tubeu!
Podeli dalje

25-godišnja Emily Letts snimila je svoje nedavno iskustvo abortusa i podelila ga sa svima na You Tubeu!

 

Mediji su bukvalno eksplodirali pišući o ovoj vesti, javnost komentarišući je – Emili je za kratko vreme (video je objavljen 14. +marta) dobila dosta podrške, ali i negativnih, pa i pretećih komentara zbog svoje lične odluke.

Kako je sama izjavila u intervjuu Cosmopolitanu, snimanjem same procedure želela je da svima pokaže kako ona ne mora nužno biti bolno i negativno iskustvo za žene, kao i da sruši stigmu koja previše dugo prati ovu legalnu zdravstvenu proceduru i lično pravo svake žene.

Ironično, Emily je savetnik za abortus koja nije slušala sopstvene savete, te je neplanirano ostala u drugom stanju i, znajući da u ovom trenutku nije spremna na roditeljstvo i dete, donela je odluku zbog koje se nije sećala loše niti pokajala, a sve je snimila kako bi svim onim devojkama i ženama koje osećaju krivicu, strah, žaljenje i nešto gore – pokazala kako abortus izgleda, da nije strašan i ne boli.

iskustvo_abortusa_objavila_na_you_tubeu_v

Video koji ćete pogledati nije nasilan i ne sadrži eksplicitne detalje, sve je snimljeno od struka naviše i prikazuje samu pripremu i iskustvo koje je Emily imala tokom čitave ove situacije:

Prema podacima iz 2013. godine, u Srbiji se godišnje izvede oko 20.000 abortusa, ali nezvanični podaci govore da je ova brojka mnogo veća – čak oko 150.000!

Kakav je vaš stav po ovom delikatnom pitanju i da li mislite da je Emily, možda, preterala ovim činom?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook