Posao

Pravila ponašanja na kompanijskim proslavama

Pravila ponašanja na kompanijskim proslavama
Podeli dalje

pravila ponasanja na kompanijskim proslavamaDecembar je vreme godine kada su kompanijske proslave i žurke u svom punom jeku i velike su šanse da ćete im prisustvovati – bilo na proslavi svoje ili neke druge firme. Kao i u svim drugim životnim sferama, i ovde postoje pravila ponašanja.

Decembar je vreme godine kada su kompanijske proslave i žurke u svom punom jeku i velike su šanse da ćete im prisustvovati – bilo na proslavi svoje ili neke druge firme. Kao i u svim drugim životnim sferama, i ovde postoje pravila ponašanja.

#1. Poštujte dress kod
Bez obzora što je u pitanju proslava i što će atmosfera sigurno biti ležernija, imajte na umu da ste ipak na radnom mestu. Nikako previše dekoltirana, izazovna i kratka garderoba ne dolaze u obzir. Ako ste novi u firmi i ne znate, uvek pitajte nekog od starijih kolega kako se obično oblače za ovakva dešavanja.
#2. Nemojte se napiti
U redu je popiti čašu ili dve nekog alkoholnog pića, ali nemojte preterivati; imajte na umu da se vaše ponašanje pomno prati od strane pretpostavljenih, iako je zabava u pitanju. Sajt GrubStreet ima odličan tekst i infografiku na tu temu:
 
koliko ko pije

#3. Družite se
Kompanijske zabave su savršen način za upoznavanje kolega iz firme. Nemojte se ograničiti samo na kolege iz kancelarije ili iz odeljenja; minglujte se i budite otvoreni i za nova poznanstva, koristiće vam.
#4. Ne nabacujte se
Kompanijske proslave nisu kafići i diskoteke u kojima je uobičajeno uzajamno muvanje i nabacivanje. Naravno da ste na ovakvim proslavama u prilici da upoznate kolege na jedan drugačiji način, ali to nije opravdanje zabilo kakvo neprimereno ponašanje.
 
kompanijska proslava

#5. Ne tračarite
Ružno je da na ovakvim dešavanjima ogovarate i žalite se na nekoga sa posla, pokazujući stranu sebe koja i nije baš za pohvalu. Svoje privatno mišljenje o kolegama i pretpostavljenima zadržite za sebe – inače, ono uvek pronađe svoj put do ogovarane osobe.
#6. Ne budite mrgud
Bez obzira da li ste novi na poslu ili samo stidljivi, stajanje u uglu prostorije i izbegavanje druženja sa ostalima nije preporučljivo, jer može ispasti da ne poštujete organizatore proslave a ni samu kompaniju u kojoj radite. Ako ništa drugo, provežbajte malo kod kuće i smislite nekoliko tema za razgovor, kako biste izbegli neprijatnu tišinu i sklanjanje kolega od vas.
#7. Uvek se zahvalite
Ovo je neizostavno pravilo svake kompanijske proslave. Organizatori, kao i sama kompanija, uložili su i vreme i trud u pripremu proslave i dobroj atmosferi i najmanje što moete da uradite jeste da im se zahvalite.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook