Saveti

Besplatno učenje stranih jezika

Besplatno učenje stranih jezika
Podeli dalje

Oduvek ste voleli učenje stranih jezika, ali niste imali vremena ili novca da to i ostvarite? Predstavljamo vam sajt koji će vam uštedeti i vreme i novac i naučiti vas nekoliko jezika.


Duolingo je sajt na kojem, potpuno besplatno, možete naučiti francuski, italijanski, španski, portugalski, engleski ili nemački jezik, brzo, jednostavno – čak i kroz igru! Dodatna pogodnost je i ta što je Duolingo dostupan i u vidu mobilne aplikacije, tako da učenje stranih jezika možete obavljati bilo gde i bilo kad!

U pitanju je najpopularnija platforma za učenje stranih jezika koja do danas broji više od 300 miliona korisnika! Veoma laka za korišćenje, zabavna i itekako vrši posao.

besplatno_učenje_stranih_jezika_m

Sajtu pristupate na dva načina: Facebook registracijom ili putem maila. Nakon toga, svet stranih jezika vam u potpunosti otvara svoja vrata i spremni ste za učenje! Sve je podešeno tako da izgleda kao igrica i, zaista, učenje je vrlo zarazno i zabavno. Postavite ciljeve i krenite sa učenjem. A ako se registrujete putem facebooka, vrlo lako možete videti i sve svoje prijatelje koji su već na ovom sajtu i upoređivati rezultate, a možete ih pozvati i da učite zajedno 🙂

Da li sa Duolingom možete u potpunosti naučiti strani jezik?

Duolingo pomaže da lakše savladate poteškoće stranog jezika i omogućava da ovladate osnovnim pojmovima i terminima. Nećete steći tečno znanje stranog jezika, ali ćete naučiti osnove i umeti da se sporazumevate. Nijedna aplikacija ni platforma nisu zamena za praksu, odnosno razgovor sa nastavnikom ili lokalcem jezika koji učite. Shvatite Duolingo kao asistenta u učenju stranih jezika, a sve to ćete nadograđivati gledanjem filmova ili serija, dokumentarnih emisija i svega onoga što možete na tom jeziku naći.

Koliko jezika je dostupno na Duolingu?

Na sajtu možete birati između 112 različitih kurseva dostupnih na 38 jezika – primerice, ako govorite engleskim  jezikom, možete birati između 36 različitih jezika. Pored toga, dostupne su i priče pomoću kojih možete vežbati čitanje i izgovor – sjajno, zar ne?

Za više detalja, klik na link i vidimo se tamo!


Podeli dalje
Tagovi

6 komentara

Click here to post a comment