Saveti

Kako da se rešite prazničnog stresa?

Kako da se rešite prazničnog stresa?
Podeli dalje

Praznici su najlepši i, ujedno, najstresniji deo godine koji ponekad umeju potpuno da nas izbace iz ravnoteže. Kako da se rešite prazničnog stresa, saznajte u tekstu koji sledi.


Prvo i osnovno, najpotrebniji nam je san. Bilo da ste organizovali doček kod kuće ili išli negde na proslavu, pravili božićni ručak, dočekivali pravoslavnu Novu godinu..; premor je neizbežan, zato – spavanje i samo spavanje, kad god i koliko god možemo. San je najbolji način da se revitalizujemo i „napunimo baterije„, što pomaže i ubrzava otklanjanje stresa.

Nakon spavanja, sledeće na To do listi je vežbanje. Najbolji i najzdraviji način za odvajanje od svega što nas stresira i usresređivanje narednih 30-60 minuta na vežbe i izbacivanje svega negativnog iz sebe. Bilo da vežbate u teretani, trčite ili vozite biciklu – slušalice sa omiljenom muzikom u uši i milina, stres polako nestaje!

kako_da_se_rešite_prazničnog_stresa_v

Šetajte. Kad god ste u prilici, izbegavajte auto ili gradski prevoz i do odredišta idite peške. Svež vazduh i šetnja pomažu da nam misli odlutaju i da se – makar na trenutak – resetujemo i izdvojimo od stresa. Osim toga, šetnja je zdrava i korisna za liniju 🙂

7 načina da se oslobodite stresa

Isključite telefone i uživajte u miru sa sobom. Koliko god vam se to činilo nemogućim, obuzdajte se da jednom dnevno, isključite telefone, računare, izlogujete se sa društvenih mreža i samo prepustite tom miru oko vas. Nakon burnog prazničnog perioda, svakako je poželjan.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook