Saveti

Da li postoji recept za sreću?

Da li postoji recept za sreću?
Podeli dalje

Da li postoji recept za sreću je pitanje koje, u nekom trenutku, sigurno muči većinu nas. Šta ako vam kažemo da za sreću nisu potrebni ni novac, niti materijalne stvari, svakako ne dobar izgled?


Ako je verovati svešteniku Davidu, sve što nam je potrebno za sreću jeste da budemo zahvalni – zvuči neverovatno jednostavno, zar ne? Svi mi u sebi imamo „materijala“ da budemo srećni, ipak malo nas to zaista jeste. U jednom od svojih TED govora, sveštenik David je istakao kako se sreća rađa iz zahvalnosti i da je upravo zahvalnost tajna srećnog života. Moć zahvalnosti se nalazi u svakome od nas, zahvalnost ne treba da tražimo, trgujemo njome ili da bilo šta radimo kako bismo je dobili. Sve što treba da uradimo jeste da uživamo u svakom životnom trenutku koji nam je dat i da cenimo ono što imamo, jer, prihvatajući sve to, doživljavamo zahvalnost i priliku da doživimo pravu sreću.

da_li_postoji_recept_za_sreću_v

Osvrćući se na one ne tako lepe trenutke poput nasilja ili gubitka drage osobe, sveštenik David je istakao da imamo izbor da se izdignemo iznad svega toga, čime dobijamo mogućnost da budemo zahvalni upravo na toj prilici da prevaziđemo takav bol i gubitak.

Ceo inspirišući TED govor možete pogledati u ovom videu:


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment