Saveti

Dekoracija jaja za Uskrs

Dekoracija jaja za Uskrs
Podeli dalje

Dekoracija jaja za Uskrs jedna je od najzabavnijih stvari koje svako od nas, naročito sa decom, može da radi.

Jedna od najlepših stvari kod Uskrsa je kreativnost u izradi i ukrašavanju uskršnjih jaja. Žene širom zemlje iz godine u godinu, ulažu dodatne napore u otkrivanju i savladavanju novih i drugačijih tehnika ukrašavanja.  U tekstu koji sledi, otkrijte neke od njih.
Svima je poznata folija sa mehurićima koja je, pored zaštitne svrhe, odlična kao reduktor stresa. Ono što možda niste znale jeste da sa ovom folijom možete ukrašavati i jaja za Uskrs! Dovoljno je da na foliju nanesete željene boje (vodene ili tempere), uzmete jaje i okrećete ga preko kako bi se utisnuli prelepi vazdušasti kružići, upravo ovakvi:
uskrsnja jaja dekoracija

Pored klasičnih Uskršjnih jaja sa ljuskom, zašto ne biste ove godine ukrasili i oljuštena kuvana jaja? Sve što vam treba jesu kuvana i jaja, jestiva boja i hladna voda. Nakon što ste skuvali jaja, blago ih kroz krpu ili ubrus okrećite kako bi im napukla kora. Potom ih umočite u činiju sa hladom vodom u koju ste dodali željenu boju i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan ih izvadite, oljuštite i uživajte u rezultatu:

farbanje uskrsnjih jaja

Ako vam se po kući još uvek negde motaju ostaci čipke, zavese, heklanih stolnjaka ili miljea – iskoristite ih za ukrašavanje Uskršnjih jaja! Isecite željeni motiv i pričvrstite ga gumicom za kuvano jaje, a potom obojite željenom bojom.  Makazama presecite gumicu, uklonite motiv i rezultat je fantastičan:

uskrsnja jaja
Uskršnja jaja možete ukrasiti jednostavno, brzo i lako korišćenjem malo lepka i šljokica (ili bojenog šećera). Sve što treba da uradite jeste da u obliku tačke nanesete lepak na jaje, pospete ga šljokicama i očistite višajk četkicom. Dobijeni rezultat je, za čas posla,  blistavo odličan:

Save


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook