Saveti

Imajte lepši i belji osmeh

Imajte lepši i belji osmeh
Podeli dalje

Najbolji efekat osmeha imaćete ako su Vam zubi negovani i beli. Koji su koraci do biserno belih zuba, saznaćete u nastavku teksta.

 

 

Najbolji efekat osmeha imaćete ako su Vam zubi negovani i beli. Koji su koraci do biserno belih zuba, saznaćete u nastavku teksta.
#1 Ispiranje usta nakon obroka i/ili ispijanja vina.
Belo vino sadrži u sebi kiseline koje prodiru unutar emajla zuba, čineći ih manje otpornim na prodiranje ostataka hrane i lakšim za pojavu mrlja. Crno vino, sa druge strane, stvara površinske mrlje na zubima. Zato je neophodno da, posle svakog obroka (ako već ne možete oprati zube pastom i četkicom) isperete usta vodom, kako biste minimizirale nastajanje fleka i oštećenja zuba.

#2 Žvakaće gume bez šećera.

S godinama, pljuvačne žlezde se smanjuju, uzrokujući manju proizvodnju pljuvačke, koja je odgovorna za sprečavanje propadanja i truljenja zuba. Žvakanje žvakaćih guma bez šećera, stimuliše proizvodnju pljuvačke, čime pospešuje zaštitu vilice.

#3 Redovno posećujte zubara.
Ne izbegavajte ovu obavezu, kako ne biste došli u situaciju da je prekasno za očuvanje zuba. Neka Vam zubar redovno kontroliše plombe, zameni stare i napukle; sive tj. one od amalgama menjaju se nakon 10 do 20 godina.

#4 Usne kao i koža oko njih podjednako su važne kao i sami zubi.
Negujte usne i predeo oko njih adekvatnim kremama sa SPF zaštitnim faktorom; negovane usne i lepa koža, podjednako su važni za blještav i lep, prijatan osmeh. Džabe Vam biseri u ustima, ako su ona sama zapuštena, puna fleka ili bora. Imajte uz sebe uvek balzam za usne, noću ih mažite kremama obogaćenim hijaluronskom kiselinom, koristite kreme protiv bora i redovno hranite kožu.

#5 Trikovi u šminkanju pomažu.

Ako imate fleke po zubima, svetle nijanse sjajeva i ruža odlični su pomagači u vizuelnom maskiranju istih. Umesto tamnijih nijansi, opredelite se za pink i boje breskve, ali i krv crvene nijanse, uživaćete u dobijenom rezultatu. Takođe, iste nanosite četkicom, radi preciznosti i kontrole koliko tačno boje nanosite.

 

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment