Saveti

Imam stomak, pa šta!

Imam stomak, pa šta!
Podeli dalje

Krajnje je vreme da se stane na put nametnutih retuširanih ideala lepote i idealne figure dan nakon porođaja, a Jennifer Garner radi upravo to.

 

Imam stomak, pa šta!“ je rečenica koju svaka žena želi da kaže, ali teško prevali preko usta; zaključujem iz mnogobrojnih razgovora sa prijateljicama, rođakama, kumama. I da nisam, to je rečenica koju sama nisam dugo mogla da izgovorim naglas.

Poznatu glumicu i majku troje dece, Jennifer Garner, mediji mesecima opsedaju i „rešetaju“ zbog navodne trudnoće koju krije ili ne. Jednom za svagda, glumica je svim tim pričama i glasinama stala na put, gostujući u emisiji kod Ellen DeGeneres:

37 godina, „sedeći“ posao, ljubav prema hrani i troje dece – skup predivnih stvari koje su mi napravile dodatak kojeg teško mogu da se rešim. Što zbog objektivnog nedostatka vremena, što zbog lenjosti – svejedno; činjenica je da imam stomak, pa šta?

I, da se razumemo, ne mislim da je ništa loše imati sjajno izvajano telo nedelju dana nakon porođaja, posle dvoje/troje/petoro dece, pozdravljam i smatram vrednim svake pohvale. Ono što smatram lošim jeste kritika koja se upućuje svim onim ženama koje nemaju takvo telo, iz ma kojeg razloga. Nije sve samo u vitkom telu i nije sve samo u spoljašnosti, iako je činjenica da mnogo doprinosi.

imam_stomak_pa_šta_v1

Poenta je da – ako same sebe (konačno nekad) prihvatamo kakve jesmo – zašto ne biste i vi? Ako je muškarac bez stomaka kao Mercedes bez znaka, zašto bi stomak na ženi bio za bilo kakvu osudu – rodila ona ili ne?

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook