Saveti

Kako mediji menjaju sliku o ženama

Kako mediji menjaju sliku o ženama
Podeli dalje

Kako mediji menjaju sliku o ženama i šta te reklame govore o nama samima?

Pre svega, reklame čine da se, još od najranijih dana, osećamo loše i neuspešno jer ne uspevamo da izgledamo tako savršeno kako se žene inače u medijima prikazuju. Upotreba Photoshopa je toliko agresivna i žensko telo je do te mere izmenjeno da je svaki pokušaj da iole ličimo na neke od svojih poznatih idola, unapred osuđen na propast.

Odvojte 5  minuta vremena i pogledajte govor Jean Kilbourne, koja govori upravo o tome kako pogrešno reklamiranje nedostižnog „ideala“ ženske lepote može dovesti i do smrti:

Podelite video prijateljicama, pogledajte ga sa svojom ćerkom ili rođakom, podstaknite jedni druge na razgovor i razmenu ideja o ovoj temi. Nikada nije previše rano početi sa pričom i edukacijom o zdravom načinu života i pogledima na svet, bolje sprečiti nego lečiti; pomozimo budućim ženama da steknu pravu sliku o sebi i svom telom i zavole se onakve kakve jesu.

A sve smo mi najlepše upravo takve kakve smo ♥


Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

  • Pa vidi, da ti kažem, kakve su ove ‘poznate’ nije ni čudo što moraju na doradu 🙂 Brale, nek dođu u Srbiju da vide šta je prava lepota!

Facebook