Saveti

Kako osloboditi kreativnost?

Kako osloboditi kreativnost?
Podeli dalje

Kako osloboditi kreativnost i napredovati u poslovnom i privatnom smislu? Poslušajte naše savete i javite rezultate.

 

Jednostavno rečeno, kreativnost su sposobnost i umeće korišćenja starih ideja na nov i drugačiji način. Modernom svetu je, više nego ikada pre, potrebno čitavo more kreativnih osoba i njihovih rešenja; stoga, nije na odmet preispitati se, pronaći i osloboditi svoju kreativnost.

 

#1. Promenite nešto, bilo šta – za početak
Bilo da je u pitanju drugačiji način šminkanja ili oblačenja; odlazak na posao drugim putem; promena rasporeda u kancelariji ili u svom domu..često te manje promene dovedu do toga da posmatrate stvari na drugačiji način.
kako-osloboditi-kreativnost-v

 

#2. Zapitajte se: šta bi ______________(idol, istorijska ličnost, osoba koju poštujete) uradio/la?
Ponekad, posmatranje situacije iz nečijeg drugog ugla i perspektive, može dovesti do nekog drugačijeg i inspirativnijeg rešenja.

 

#3. Pišite
Vodite dnevnik i zapisujte sve što radite i što vam se dešava metaforično, umesto na uobičajen način. Izazovite sebe da, svakoga dana, smislite neku novu metaforu za neku uobičajenu svakodnevnu radnju. Ova vežba pomoći će vam da razvijate maštu i upotrebite je na nove i kreativne načine. Primerice, kako biste sve opisali jutarnje umivanje?
kako-osloboditi-kreativnost-v1

 

#4. Istražujte
Budite znatiželjni. Čitajte, pitajte, uvek se informišite i radite na sebi; što više znate i upijate, veće su šanse da ćete dobiti neku kreativnu ideju i sprovesti je u delo.

Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment