Saveti

Same za praznike – pa šta!

Same za praznike – pa šta!
Podeli dalje

Samo zato što ste same za praznike ne znači da trebate da padate u sevdah i budete neraspoložene, i evo šta mi imamo da kažemona tu temu.

devojke same za praznikePa šta ako vaše prijateljice žele da doček proslave u krugu svoje porodice; kakve veze ima što vaš najbolji drug ide sa ortacima na planinski doček? Praznike možete provesti kako god želite!

Najsigurnija varijanta nekako uvek ispadne doček Nove sa roditeljima i/ili familijom.  S godinama (barem bi trebalo) se prevaziđe taj neki umišljeni stid zbog ostanka kod kuće ‘za Novaka‘; postoji li neko bolje i sigurnije mesto (da, ako ste u srećnoj vezi ili braku) od onoga sa roditeljima i familijom koju volite? Zar nije lepo kada se svi okupite i uživate u međusobnom druženju, spremanju domaće hrane na kojoj ste odrasli, prepričavanju porodičnih anegdota i evociranja zajedničkih uspomena? Proslava praznika sa porodicom garantovano osigurava osmeh na licu – a znate za onu staru izreku ‘Kako se provedete za Novu godinu, takva će vam biti cela‘ – šta vam više treba?

Ako ste same za praznike, niste jedine! Pozovite svoje slobodne drugarice i organizujte ženski doček, zašto da ne? Pustite mašti na volju i dogovorite se hoćete li Novu godinu dočekati u opuštenoj pižama party varijanti ili se srediti i tu noć obići nekoliko klubova i diskoteka. Ili, okupiti se i doček proslaviti na jednom od gradskih trgova – same devojke će, sasvim sigurno, privući pažnju u izmešanoj masi.

Vreme praznika može biti idealan povod za putovanje. Oduvek ste htele da posetite Španski trg u Rimu, ili da prošetate kraj Sene? Period pred praznike je vreme kada turističke agencije daju razne popuste za putovanja i obilazak gradova, iskoristite ih i obiđite mesta koja ste oduvek hteli a niste imali vremena. Ko zna, možda započnete tradiciju koju ćete jednog dana praktikovati porodično.

Ako niste za javnost i neke ‘lude‘ provode, ponudite se da najboljoj prijateljici ili nekome iz porodice pričuvate decu tu noć. Ovo može biti dobra prilika da se opustite sa klincima i prisetite nekih vaših dečijih ludorija, neopterećeni razmišljanjem ‘A šta da obučem?‘ ‘A gde i s kim da odem?‘ i slično. Igrajte se maskenbala, pravite blesave predstave, gledajte crtaće i dečije filmove (ionako ništa pametno na TVu nema) ili čitajte dečije priče, ispijajući toplu čokoladu i ‘daveći‘ se u zaraznim grickalicama.

Na kraju krajeva, ako vam nije do proslave, nemojte se ni opterećivati njome! Praznici su samo dani kao i svi drugi; koliko puta ste se neplanirano odlično proveli u nekom ‘običnom‘ danu? Sedite kod kuće ako vam se nigde ne ide; gledajte filmove ili omiljene serije, čitajte knjige, slušajte muziku, visite na internetu – radite sve ono što vam se radi, bez žaljenja i osećaja krivice!

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook