Saveti

Šta nas Holly Goligthly može naučiti o ljubavi

Šta nas Holly Goligthly može naučiti o ljubavi
Podeli dalje

Svi trikovi i saveti kojima nas Holly Goligthly može naučiti o ljubavi – sastavile smo da vi ne morate tražiti iz filma 🙂

holly golithly citati o ljubaviPre pojave Carrie Bradshaw i njene večne ljubavi sa Njujorkom, scenom i svetom vladala je očaravajuća smušenica, Holly Golightly iz kultnog filma, Breakfast at Tiffany’s. Mnogo toga i danas možemo naučiti iz njenih odnosa prema muškarcima i ljubavnim greškama, ali i pravim potezima koje je pravila.

Do not accept drinks from disapproving gentlemen.“ – Holly Golightly
Ovaj citat podjednako se odnosi na pripadnike oba pola. Ne trošite svoje dragoceno vreme i osećanja na osobe koje ih nisu vredne, na one koji vas ne razumeju i ne prihvataju onakvima kakvi jeste.
I don’t want to put you in a cage; i want to love you.“ – Paul Varjak
Prava ljubav je ona koja oslobađa, a ne zarobljava. Ako se u vezi ili braku osećate sputano i ograničeno, razmislite malo da li je ljubav ono što vas povezuje ili nešto sasvim drugo – zavisnost, navika, uslovi…
You mustn’t give your heart to a wild thing. The more you do, the stronger they get, until they’re strong enough to run into the woods or fly into a tree. And then to a higher tree and then to the sky.“ – Holly Golightly
Naučimo da volimo, cenimo i poštujemo sebe, kako bi i drugi krenuli istim primerom. Samo tada ćemo kraj sebe imati partnera koji nas voli, ceni i poštuje. i da, divlji muškarci/žene mogu itekako biti privlačni, neodoljivi, zabavni i uzbudljivi – ali dokle? Naučite da sebe vrednujete i ne poklanjajte svoje srce onima koji to ne zaslužuju, jer danas su tu – sutra već ko zna gde.
No. People don’t belong to people.“ – Holly Golightly
Naučimo (već jednom) da ne posedujemo osobu sa kojom smo u vezi ili u braku i obrnuto. Svako od nas je individua za sebe i zajedno smo jer tako želimo, a ne jer smo primorani ili dužni da u vezi/braku budemo. Jedino što imamo smo mi sami i kada to shvatimo, biće nam lakše, bolje i produktivnije da izgradimo odnos sa sadašnjim ili budućim partnerom.
The field stinks, both economically and socially.“ – Holly Golightly
Pronaći partnera koji nam odgovara u većini stvari zaista je teško, da ne kažem nemoguće u današnjim uslovima života. Svakodnevna briga oko toga kako ćemo izgledati, kako i šta pričati i kako se ponašati, pritisak oko toga da se uvek terbamo predstaviti u najboljem svetlu – opterećuje nas i umara – kako intelektualno, tako i finansijski. Kad dođe trenutak da se osećamo poput Holly u gorepomenutom citatu, krajnje je vreme da pritisnemo kočnicu i zaustavimo se u traženju partnera. Posvetite se sebi i onome što volite, šta god to bilo; a on/ona će već doći.
…Because no matter where you run, you just end up running into yourself.“ – Paul Varjak
Tokom čitavog filma, nadamo se i navijamo da Holly dođe sebi i konačno zavoli ovog ubogog pisca, Paul Varjaka. Njegova izjava je poput otrežnjenja: koliko li smo puta bili u situaciji da jurimo za ljubavlju, misleći da nam samo ona treba da bismo bili spašeni, sigurni i kompletni? Istina je sasvim suprotna: ljubav prema samom sebi je ta koja nas spašava, daje sigurnost i upotpunjuje, sve preko je blagoslov i tek kad zavolimo sebe na pravi način, voleće nas i drugi.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook