Saveti

Kako oterati negativne misli i sprečiti da nas sputavaju?

Kako oterati negativne misli i sprečiti da nas sputavaju?
Podeli dalje

Svi ih imamo s vremena na vreme, ali kako oterati negativne misli i sprečiti ih da nas potpuno pometu u radu i životu?

 

Promenite ugao posmatranja: ovim prostim činom, zaista možete pomoći sebi i učiniti da se brzo osetite dobro. Sve što treba da uradite jeste da se fokusirate na to šta dobro može proistaći iz negativnog iskustva – u ovom slučaju, negativnih misli. Ako ništa dobro ne može da izađe iz toga – čemu negativnost i utučenost, zar ne?

Ne krivite uvek sebe za negativna iskustva. Ljudi smo, te je za očekivati da krivimo sebe kad god se desi nešto negativno ili loše. Sledeći put, ne tražite krivca u sebi i ne mislite apriori da ste vi ti koji ste uradili/rekli nešto pogrešno, već na takve situacije gledajte kao na nešto prolazno i što se ne odnosi na vas lično.

Fokusirajte se na svoje pozitivne strane i ono u čemu ste dobri. Otkrijte šta je to u čemu ste dobri i što vas čini boljom osobom i svakodnevno vežbajte nove načine da to istaknete i pokažete. Tako ćete em rasterati negativne misli, em ćete se osećati i postati bolja osoba.

kako_oterati_negativne_misli_v

 

U situacijama kad primetite da vas obuzimaju negativne misli, dobro je prošetati (ako možete), raditi vežbe, slušati muziku ili pročitati knjigu; instant trikovi koji će vam trenutno skrenuti misli na neku drugu stranu. Vrlo delotvorno, naročito ako su u pitanju stvari oko kojih nije bilo potrebe nervirati se ili upadati u tugu. Ako i dalje ne prolazi, pomaže trik sa pisanjem:

zapišite na parčetu papira sve što vas tišti, stvara nelagodu i zbog čeg ste negativni; kad završite pocepajte i bacite u kantu.

 

Probajte i javite nam kako vam deluje 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook