Saveti

Potrebne veštine kojima nas ne uče na fakultetu

Potrebne veštine kojima nas ne uče na fakultetu
Podeli dalje

Da je čitav život škola, pokazuju i ove potrebne veštine kojima nas  ne uče na fakultetu.

 

Univerzitetsko obrazovanje je nešto što nam društvo, samo po sebi, nameće, kako bismo stekli znanja i veštine neophodne za kvalitetan rad i dobar život. Pa ipak, postoje razne potrebne veštine kojima nas ne uče na fakultetu, već koje treba sami da potražimo i njima ovladamo.

Dovoljno je samo ovlaš pogledati sajtove naših fakulteta, pa da shvatimo da i ne idemo baš u korak sa svetom, a čak i taj svet ne pruža sve ono što nam treba.

 

I have a computer (courtesy of college dropouts like Steve Jobs and Bill Gates) and I can always see what my friends are up to (courtesy of college dropout Mark Zuckerberg) and I can even diagnose any diseases I have cheaper than ever (courtesy of college dropout Elizabeth Holmes).

 

 

U svojoj objavi na LinkedInu, američki biznismen James Altucher, osvrnuo se na zabrinjavajući podatak koji kaže da smo prva generacija na svetu koja će zarađivati manje od one prethodne i da je u pitanju trend koji će nastaviti da traje. Školovanje kao način da se dobro zaposlimo i zarađujemo više nije garancija; već treba znati šta je to u čemu je svako od nas dobar i potom pružiti vrednost onako kako znamo i umemo. A da bismo to ostvarili, James nam daje 7 načina kojih se treba pridržavati, bilo da imamo fakultetsko obrazovanje ili ne:

 

– učite
– posmatrajte
– čitajte
– razmišljajte o tome
– razgovarajte o tome sutra i prekosutra
– volite učenje
– ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte

 

A tačno koje su to potrebne veštine kojim nas ne uče na fakultetu, pokazuje ovaj infografik:

 
they_dont_teach


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook