Saveti

Kako započeti dan bez stresa?

Kako započeti dan bez stresa?
Podeli dalje

Kako započeti dan bez stresa i prizvati dobro raspoloženje? Poslušajte naše savete i primetićete razliku.

 

Svima nam je poznat taj osećaj kad zazvoni jutarnji alarm i probudi nas iz najslađeg sna; onaj osećaj kad bismo se najradije ponovo zavukli pod prekrivač i nastavili da spavamo. No, želje su jedno, mogućnosti nešto drugo i uglavnom teška srca ustajemo i pripremamo se za novi dan.

Ne klonite duhom, već poslušajte naše savete kako započeti dan bez stresa i mogli biste se iznenaditi promenama na bolje. U pitanju su naizgled male stvari koje zajedno čine da se, vrlo brzo, stvari promene na bolje i da stres ne bude prisutan od samog početka dana. A kad jednom ovladate tom tehnikom i vratite sebi jutro bez stresa, lakše ćete se sa njim suočavati tokom dana i uspešno ga smanjiti kad treba.

kako-započeti-dan-bez-stresa-v

Prvo i osnovno, izbacite naviku da, nakon što se alarm oglasi, nastavite sa dremanjem još 5 minuta. Ova navika ne donosi ništa dobro, štaviše, direkto utiče na pojavu stresa jer ona najčešće utiče na to da kasnite i/ili se nedovoljno pripremite za nastupajući dan. Umesto toga, polako ustanite i započnite dan sa čašom vode ili limunade i pustite neku veselu muziku koja će vas dodatno rasaniti i pokrenuti.

Druga veoma važna stvar jeste da ne preskačete doručak. Čak i ako ne osećate da ste gladni, doručak je važan i obavezan jer nam daje energiju, drži sitim i popravlja raspoloženje. Samo zamislite da bez doručka krenete na posao i zadesi vas neka neprijatna situacija ili iznenadni posao – praznog stomaka ćete se pre i više nervirati i time doprineti pojavi stresa; šta će vam to?

kako-započeti-dan-bez-stresa-v1

Čak i da niste mnogo gladni, uvek možete napraviti neki voćni ili povrćni smoothie i umiriti stomak, pa i nivo stresa.

Autosugestija je moćna i učinkovita stvar, ma šta ko mislio o njoj. Vežbanjem da mislite pozitivno i o lepim stvarima direktno će uticati na popravljanje raspoloženja i sigurni smo da deluje protiv stresa. Ništa vas ne košta da probate; dovoljno je da prizovete neke lepe uspomene ili mislite na vama dragu osobu; knjigu ili pesmu koja je ostavila utisak na vas; neki dobar film; omiljenog glumca… Prizivanjem pozitivnih misli rasterujete negativne vibracije i postajete i sami pozitivni i definitivno doprinosite da stresa ne bude.

Isprobajte savete i javite nam posle koliko su počeli da deluju, nema na čemu 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment