Saveti

Koristi od cetkice za zube

Koristi od cetkice za zube
Podeli dalje

koristi od cetkice za zubeČetkica za zube je svakodnevni asistent u održavanju higijene usta i zuba. Ali, da li ste znale da je možete koristiti i za neke druge stvari, naročito kada je lepota u pitanju?

Četkica za zube je svakodnevni asistent u održavanju higijene usta i zuba. Ali, da li ste znale da je možete koristiti i za neke druge stvari, naročito kada je lepota u pitanju?
 
Četkica je odlična stvarčica za piling usana. Nežnim pokretima četkice preko usana, uklonićete sva ona gruba mesta i ostatke kože, poboljšati prokrvljenost i cirkulaciju i učiniti da usne izgledaju zdravo, sveže i sočno. Nakon pilinga, premažite ih hidrantnom kremom ili običnim maslinovim uljem, za dodatnu hranljivost i hidrataciju.
U situacijama kada se zaigrate sa kremama za samopotamnjivanje i ostanu vam fleke po rukama ili nekim drugim delovima tela, četkica za zube priskače u pomoć! Napravite mešavinu sode bikarbone, limunovog soka i vode i pomoću četkice nanesite na sporna mesta kako biste uklonili fleke.
Četkica vam može dobro doći i za negu noktiju tj. zanoktica. Poslužiće vam za precizno nanošenje ulja ili balsama baš gde treba, umesto dosadašnjeg utrljavanja prstima. Usput možete uraditi i blagu masažu koja bolje prodire od masaže jagodicama.
Treba da se farbate a nemate odgovarajuću četku? Ništa zato, i obična četkica za zube poslužiće svrsi – naročito ako treba da sredite izrastak ili “nabacite” pramenove. Poznati trik frizera je da manja četka daje veću kontrolu – a četkica za zube je upravo to.
U situacijama kada nemate češljić za obrve, slobodno se poslužite četkicom za zube. Osim što ćete obrve ukrotiti, četkicom možete naneti i gel kako biste se osigurale da će ostati na mestu.

Imate li i vi neke načine za korišćenje četkice za zube?
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment