Saveti

Lepota oko sveta

Lepota oko sveta
Podeli dalje

Zanimljiv projekat koji prikazuje kako izgleda lepota oko sveta kad nije podvrgnuta nerealnim idealima, upravo je pred vama.

Fotograf Sara Melotti stoji iza interesantnog projekta koji ima za cilj kako izgleda stvarna lepota žena širom sveta, bez dorade, retuširanja i nametanja trendova i pogrešnih ideala. Nakon tri godina rada kao modni fotograf, shvatila je da je i sama „deo problema“ koji nameće modna industrija, te je ovim projektom želela da se delom iskupi, a delom i prikaže šta je to zaista lepota (koja je uvek jedinstvena i u oku posmatrača).

lepota-oko-sveta-v
Iz tog razloga, svoju ideju je pretočila u put oko sveta i fotografisanje žena svih dobi, u njihovom prirodnom okruženju i onakve kakve zaista jesu – prelepe, jedinstvene, svoje.

Od Etiopije, preko Vijetnama, Amerike, pa sve do Meksika, Francuske i Kube, Sara je stvorila rad koji će promeniti način na koji posmatramo žene i jedne druge, ali i rad koji je nju samu duboko promenio, jer je fotografišući žene došla i do najrazličitijih odgovora na pitanje „Šta ženu čini lepom?„.

lepota-oko-sveta-v1

Njena duša, ono što radi, kako se ponaša, ljubaznost, empatija i samopouzdanje samo su neki od odgovora koje je na tom putu spoznala, a evo kako izgleda lepota oko sveta uhvaćena njenom kamerom:

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook